KDU-ČSL spláchnutá do záchodu, ODS těsně před tím. Nový překvapivý průzkum

02.10.2017 6:47

Agentura Médea Research přinesla další předvolební průzkum volebních preferencí voličů. Zatímco CVVM před pár dny přineslo průzkum, ve kterém by se do sněmovny nedostala TOP 09, podle agentury Médea Research prý teď totéž hrozí KDU-ČSL. TOP 09 Miroslava Kalouska má v průzkumu agentury 5,95 procenta, lidovci mají jen 4,59 procenta. Tvrdý pád by prý zažila i ODS. Informuje o tom časopis Týden.

KDU-ČSL spláchnutá do záchodu, ODS těsně před tím. Nový překvapivý průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračovala řádná schůze sněmovny. Poslanci měli projednat zákon o univerzitních nemocnicích a poslaneckou předlohu o státních svátcích

Volby do sněmovny jsou každou hodinou blíž a předvolebních průzkumů přibývá. Všechny se shodují v tom, že Andrej Babiš se svým hnutím zvítězí. Agentury se rozchází jen v tom, jak drtivé Babišovo vítězství bude. Médea Research předpovídá, že Babiš obdrží 30,58 procenta. Druhá ČSSD podle průzkumu za Babišem výrazně zaostává, Hlas by jí odevzdalo 13,67 procenta. Třetí komunisté by obdrželi 10,92 procenta.

Anketa

Je Milan Chovanec dobrý ministr vnitra?

7%
93%
hlasovalo: 5122 lidí

Černým koněm voleb mohou být Piráti Ivana Bartoše. Průzkum agentury Médea Research jim přisuzuje10,09 procenta. Jsou tedy těsně za komunisty. Šestý v pořadí by podle tohoto průzkumu skončil Tomio Okamura se svou SPD a ziskem 6,16 procenta. Sedmá by k cíli doběhla TOP 09 Miroslava Kalouska s 5,95 procenta a až po TOP 09 by do sněmovny vstoupila ODS se ziskem 5,56 procent hlasů.

Agentura Médea Research navíc tvrdí, že ODS by byla poslední stranou, které se podaří vstoupit do poslanecké sněmovny. Všechny ostatní strany se pohybují pod pětiprocentní hranicí zisku hlasů, které je nezbytná pro vstup do dolní komory českého parlamentu. Týká se to i lidovců, kteří by obdrželi jen 4,59 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…