KLDR se nenechá zastrašit. Chystá prý test dosud nejsilnější jaderné bomby

13.04.2017 19:55

Severokorejci zřejmě nedají na rady Donalda Trumpa ani svého spojence Číny a provedou další nebezpečný test. Tentokrát by mělo jít o test jaderný a podle informací Američanů by to dokonce měl být test dosud vůbec nejsilnější. Informuje o tom server deníku New York Times.

KLDR se nenechá zastrašit. Chystá prý test dosud nejsilnější jaderné bomby
Foto: ABC.news
Popisek: Severokorejský vůdce Kim Čong-un

KLDR znovu vyvíjí pro svět ne zcela bezpečnou aktivitu. Podle všeho chystá už šestý jaderný test. To zneklidňuje především jihokorejské sousedy, Japonsko, ale od nástupu Donalda Trumpa ani Spojené státy, nemlčí a podle všeho nehodlají zůstat stranou. Šestý jaderný test se blíží v době, kdy USA vyslaly ke korejským břehům bojovou skupinu vedenou letadlovou lodí Carl Vinson.

Jaderný test by se měl odehrát pod zemí. Svědčí o tom satelitní snímky zachycující okolí hory Mantap, kde Severokorejci jaderné testy zpravidla odehrávají. Tentokrát by mohl být proveden podzemní test nálože, která bude asi dvacetkrát silnější než jaderná bomba, která v roce 1945 dopadla na japonskou Hirošimu.

Otázkou zůstává, čeho všeho chce s pomocí testu severokorejský komunistický diktátor Kim Čong-un dosáhnout. Odpálením bomby by severokorejský režim mohl oslavit narozeniny komunistického zakladatele státu Kim Ir-sena, který přišel na svět 15. dubna 1912.

„Nikdo mimo KLDR však neví, co by se přesně mohlo stát nebo o jak velký test by opravdu mohlo jít. Je to v podstatě hra na hádání, byť pro americké tajné služby je méně tajemná než pro civilisty,“ píše americký deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…