KSČ, henleinovci, Sládek a Zeman v jednom pytli. V Respektu šílí nad tím, co si Zeman „dovolil“ u Soukupa

11.01.2019 16:58

Šéfredaktor časopisu Respekt zvolil po čtvrtečním rozhovoru prezidenta na TV Barrandov velmi ostrá slova. Konstatoval, že se náš prezident změnil v nepřítele své vlasti, Podobá se v tom prý komunistům z časů první republiky, nebo těm sudetským Němcům, kteří velebili Adolfa Hitlera a přispěli k rozbití Československa.

KSČ, henleinovci, Sládek a Zeman v jednom pytli. V Respektu šílí nad tím, co si Zeman „dovolil“ u Soukupa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Český prezident Miloš Zeman v minulých týdnech zpochybňoval obsah správy Bezpečnostní informační služby za rok 2017, která varovala před vzrůstající aktivitou ruských a čínských špionů v Česku. Tento čtvrtek prezident Zeman zpochybnil práci Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB), který české úřady varoval před produkty čínské společnosti Huawei. Zeman prohlásil, že úřad tímto svým jednáním ohrozil ekonomické zájmy České republiky a mohl ohrozit také zájmy PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera či Škody Auto.

Anketa

Rozhazuje vláda Andreje Babiše zbytečně a nezodpovědně naše peníze?

26%
hlasovalo: 13640 lidí

Pravicová opozice prezidenta za jeho slova kritizuje. Šéfredaktor Respektu Erik Tabery dává politikům za pravdu a nevěřícně kroutí hlavou nad tím, proč Miloš Zeman útočí na úřady a bezpečnostní složky své vlastní země, aby hájil zájmy země jiné. Zeman prý není prvním politikem, který to dělá, v minulosti to v Československu dělali např. komunisté nebo příznivci Adolfa Hitlera.  

„Za první republiky to dělali komunisté, pak Henleinovci, po válce zase komunisté, později republikáni Miroslava Sládka. Ti všichni útočili na samotnou podstatu státu, zpochybňovali instituce, nezávislost státní správy apod. Komunisté a Henleinovci to dokonce dělali v zájmu jiného státu. Dnes tak činí přímo český prezident,“ napsal doslova Tabery.

Šéfredaktor časopisu má za to, že by měl zasáhnout Andrej Babiš (ANO). Nabízí se prý totiž otázka, jak dlouho může fungovat stát, na který útočí jeho vlastní prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…