Kabinet projedná poslanecké návrhy i zakázku na dálniční známky

20.01.2020 6:10

Především poslanecké návrhy a nelegislativní materiály má na programu svého dnešního zasedání vláda. Ministři by se v utajeném režimu měli zabývat i podrobnostmi kritizované zakázky na IT systém k dálničním známkám za 401 milionů korun. Premiér Andrej Babiš (ANO) je pro zrušení zakázky, ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) však za ní stojí a hájí ji i Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI). Na programu kabinetu je i odložené projednávání tezí hospodářské strategie pro léta 2020 až 2030.

Kabinet projedná poslanecké návrhy i zakázku na dálniční známky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Pravděpodobně negativní stanovisko zaujme kabinet ke všem třem návrhům Starostů a nezávislých, které má na programu. Materiál na sloučení ministerstev zemědělství a životního prostředí by podle návrhu stanoviska měla vláda označit za nedostatečně zdůvodněný. Negativně se zřejmě postaví i ke dvěma návrhům na změny ve vodním zákoně, které mají dát přednost zachytávání a shromažďování srážkových vod ze staveb a rozšířit možnosti vyvlastňování nemovitostí i pro stavby proti suchu.

Neutrální stanovisko by mohla vláda zaujmout ke změně financování zdravotních služeb v dětských centrech, kterou navrhuje Pardubický kraj. Ministři projednají také návrh ministerstva životního prostředí, který má zajistit ochranu lokality Louky u Přelouče na východě Čech, nebo strategii sociálního začleňování na léta 2021 až 2030.

Vláda se bude zabývat i jmenováním členů své rady pro nestátní neziskové organizace, národním akčním plánem pro duševní zdraví či akčním plánem pro potírání nelegálního obchodu s ohroženými druhy živočichů a rostlin.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …