Kádner: Řada policistů se setkává s bezprávím

14.12.2013 13:29

To, co zpovzdálí všichni sledujeme u kauzy policejního prezidenta Petra Lessyho není nic úplně nového. Bohužel u řadových policistů můžeme podobné bezpráví sledovat již řadu let, píše ve svém vyjádření, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, poslanec David Kádner (VV) zvolený na kandidátce hnutí Úsvit Tomia Okamury.

Kádner: Řada policistů se setkává s bezprávím
Foto: red
Popisek: David Kádner

Poslanec píše o tom, že již v době tehdejšího ministra vnitra Ivana Langera (ODS) byla policie zpolitizovaná a policisté, kteří z Langerova systému vyčnívali, museli z kola ven. Kádner dokonce tvrdí, že se setkal s tím, že "vina" toho kterého policisty byla čistě vykonstruována.

Už z tohoto důvodu poslanec podporuje kroky ministra vnitra v demisi Martina Peciny, který vrátil Lessyho zpět do služby. "Myslím, že je fér, pokud byl někdo očištěn u soudu, měl by mít právo vrátit se zpět tam, odkud byl neprávem vyhozen. Tento případ nezavinil v žádném případě pan Pecina, nýbrž jeho předchůdce Kubice. A já mu děkuji za to, že se nebál a konal," píše politik.

Prohnat si hlavou kulku

Jako starosta malé obce Kádner ví, že problémy policie se zdaleka nevymezují jen touto jedinou kauzou. "Problémům čelí všichni policisté, a to jak ve službě, kde se potýkají s naprosto neodpovídajícím materiálním zajištěním, tak i v osobním životě, kdy ze své mzdy nedovedou slušně uživit rodinu a sami se propadávají do dluhové pasti," píše Kádner.

Celý text Davida Kádnera ZDE.

Kvůli chybějícímu střednědobému plánu rozvoje policejního sboru je degradace policie jako prostředku obrany občanů před zločinem podle poslance zřejmá. "Nedovedeme-li zajistit policistům elementární podmínky pro výkon jejich práce, pak si čestný policejní prezident bude moct za několik let leda tak pustit kulku hlavou, nezapomene-li před tím pověsit venku ceduli 'kdo bude poslední opouštět naší rozkradenou republiku, nechť prosím zhasne světlo'." uzavírá bezútěšně David Kádner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…