Kálení na hlavu od Macrona. Petr Mach se s tím v rádiu nepáral

26.06.2017 17:49

Moderátor Jan Moláček přivítal v pondělních Dvaceti minutách Radiožurnálu europoslance Petra Macha (Svobodní). Ten se pořádně pustil do EU, přičemž zvláštní pozornost věnoval francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi.

Kálení na hlavu od Macrona. Petr Mach se s tím v rádiu nepáral
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Petr Mach (Trikolóra)

V úvodu pořadu Mach konstatoval, že Česká republika má teď dvě možnosti. Buď může počkat, jestli se Evropská unie konečně zreformuje, nebo z EU vystoupit, jak to teď činí Britové. Mach ovšem pochybuje, že německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron Evropskou unii smysluplně zreformují. Mnohem pravděpodobnější prý je, že nás budou Německo a Francie trestat za to, že nechceme přijímat uprchlíky na základě kvót.

Zdůraznil, že Česko nemusí plnit všechna nařízení EU, pokud by z ní vystoupila, exportéři jen musejí počítat s tím, že u zboží, které budou chtít vyvézt do EU, budou muset plnit parametry EU. Mach přitom nevidí problém v tom, že jako nečlen bychom tato pravidla nemohli ovlivnit.

„Já bych doporučil, aby si česká vláda nenechala od Francouzů kálet na hlavu, když to tak řeknu. Myslím si, že si měl ministr zahraničí pozvat francouzského velvyslance a říci mu, že my žádné evropské hodnoty nezrazujeme,“ rozčílil se Mach. Narážel na nedávný projev Macrona, kde země střední Evropy, které nechtějí přijímat uprchlíky na základě kvót, označil za zrádce.

Podle Macha Češi nejsou zrádci, jen hájí své národní zájmy. „Jenom slepý člověk nemůže vidět tu vlnu teroristických útoků migrantů nebo potomků migrantů. A to je něco, co bychom neměli dopustit v České republice,“ zdůraznil host.

Neměli bychom zapomínat, že Německo porušilo existující pravidla EU o fungování azylové politiky, kdy se má za to, že uprchlík má požádat o azyl v první bezpečné zemi. „Pokud ten uprchlík chce odejít do dalších zemí, už to není uprchlík, ale ekonomický migrant, který míří do EU možná kvůli vyšším sociálním dávkám.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…