Kalousek: Magda Vášáryová, to by byla prezidentka ČR

27.08.2017 8:45

O víkendu oslavila narozeniny bývalá československá a slovenská diplomatka Magda Vášáryová. Dáma narozená v roce komunistického převratu v Československu je stále velmi aktivní, vstupuje do veřejného prostoru a vyjadřuje se k řadě témat. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na sociální síti Twitter Vášáryové popřál všechno nejlepší k narozeninám, sdělil, že ji považuje za stále mladou a krásnou dámu, a zalitoval, že nemůže být českou prezidentkou.

Kalousek: Magda Vášáryová, to by byla prezidentka ČR
Foto: archiv
Popisek: Mgr. Magdaléna Vášáryová, diplomatka, exposlankyně NR SR

„Dnes slaví narozeniny stále mladá a krásná Magda Vášáryová. Blahopřeji a lituji, že nemá naše občanství. To by byla prezidentka ČR...,“ napsal v sobotu Miroslav Kalousek.

Pod jeho příspěvkem se rozjela diskuse, do které vstoupila také analytička Českého rozhlasu Irena Buršová. Sama o sobě tvrdí, že se zabývá veřejným prostorem a zabývá se veřejnými tématy, jako jsou gender, rodina nebo diverzita. Bojuje také proti stereotypům, které si společnost spojuje se ženami. Možná i proto Kalouska požádala, aby napřiště nepoukazoval na věk a vzhled Magdy Vášáryové.

Anketa

Dělá Robert Fico dobře, když chce Slovensko přivést do tvrdého jádra EU?

5%
80%
hlasovalo: 6702 lidí

„Nebo můžeme místo mladá a krásná vyzdvihnout, že je schopná, vzdělaná, inteligentní, zkušená a velmi kultivovaná?“ zeptala se aktivistka politika. Kalousek odvětil, že pro něj je bývalá československá diplomatka především inspirativní. A Buršové přišla další reakce. „Další krásné slovo, kterým můžeme ženu oslavit, aniž řešíme její věk a vzhled. (Prosím, nebrat ve zlém.),“ napsala Kalouskovi.

Svérázně se s nápadem Miroslava Kalouska vypořádal brněnský glosátor a někdejší politik ODS Petr Paulczyňski. „Kalousek by chtěl za prezidentku Magdu Vášáryovou. Mu ten chlast už taky působí nevratné změny na mozku,“ napsal na Facebooku.

Masy hysterčí kvůli uprchlíkům, míní Vášáryová

Kdyby Magda Vášáryová opravdu byla českou prezidentkou, což za současné situace není možné, v lecčems by se chovala jinak než Miloš Zeman. Zatímco současný český prezident popisuje uprchlickou krizi jako svého druhu invazi, která se valí na Evropu a které je potřeba čelit, Vášáryová naproti tomu opakovaně prohlašuje, že Evropa by měla uprchlíkům pomoci.

 

 

 

„Uprchlická krize je složitý problém, na který naše vlády nezareagovaly dobře, ale masy si ho zjednodušily na hysterii: Táhnou na nás muslimové a znásilní naše ženy, nikoho sem nepouštějme,“ řekla v rozhovoru pro Reportér magazín slovenská herečka a politička Magda Vášáryová už na začátku roku 2016.

Dáma má také obavy, že Rusko chce dostat státy Visegrádské čtyřky – Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko – z NATO, na čemž pilně pracuje šířením dezinformací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…