Kalousek: Sněmovna musí odhlasovat, že Novičok se u nás nevyráběl. Zeman? Hanebnost

22.05.2018 12:48

Před začátkem jednání pléna Poslanecké sněmovny vystoupili předseda TOP 09 Jiří Pospíšil a předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kalousek: Sněmovna musí odhlasovat, že Novičok se u nás nevyráběl. Zeman? Hanebnost
Foto: Kalousek
Popisek: Miroslav Kalousek na tiskovém brífinku před schůzí sněmovny

„TOP 09 v tuto chvíli sbírá podpisy pro mimořádnou schůzi, která by měla pracovní název: Vysvětlení personálních změn a čistek v mocenských složkách státu. Považujeme za mimořádně znepokojivé, že vláda v demisi činí změny v mocenských orgánech státu,“ sdělil úvodem Pospíšil a poukázal například na odchod šéfa pražské policie.

„Není dostatečně vysvětleno, proč šéf civilní rozvědky je postaven ministrem v demisi mimo službu a že vláda v demisi takto zasahuje. Jsou to čistky, plíživé změny klíčových institucí,“ dodal Pospíšil. 

„Prvním bodem jednání této schůze je usnesení Poslanecké sněmovny k údajné výrobě a skladování látky Novičok na území České republiky. My jsme před třemi týdny informovali, že chceme svolat na toto téma mimořádnou schůzi. Jsem velmi rád, že se to neodehraje jako mimořádná schůze, ale že to Sněmovna zařadí jako první bod své řádné schůze. Chceme, aby Sněmovna přijala usnesení, kdy nahradí škody, které napáchal prezident republiky svým prohlášením a poškodil nás před spojenci,“ sdělil následně Kalousek, jenž se domnívá, že prezident chtěl přispět ruské propagandě. Zároveň také uvedl, že Zeman se podle jeho slov tímto dopustil hanebnosti.

„Sněmovna by měla zopakovat, že v České republice nebyl vyráběn Novičok,“ dodal dále Kalousek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…