Kalousek: Srabe, ostudo, odstup! Prase

17.07.2018 7:14

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek si na svém twitterovém účtu nebral servítky. Důvodem je skutečnost, že premiér Andrej Babiš vede vládní boj s korupcí.

Kalousek: Srabe, ostudo, odstup! Prase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

Radu vlády pro koordinaci boje s korupcí, mimo jiné řešící střet zájmů, vede trestně stíhaný premiér Andrej Babiš (ANO). Jak uvádí mluvčí ANO, změna se sice až nyní projevila na webových stránkách, Babiš se však jejího vedení ujal už na jaře. 

Anketa

Je dobře, že se Donald Trump snaží vyjít s Vladimirem Putinem, i když mu za to v USA nadávají?

98%
2%
hlasovalo: 15699 lidí

Server Aktuálně.cz si tak všímá reakcí protikorupčních aktivistů, kteří danou situaci vnímají jako vážný problém. A proti Babišovi se staví i několik členů rady, kteří se obávají, že dojde ke znedůvěryhodnění práce celé instituce. 

Původní text ZDE

Babiš se navíc jmenoval do funkce sám. Což hájí nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. „Rozhodnutí je plně v kompetenci premiéra,“ sdělil Zeman s tím, že důvěryhodnost rady je třeba hodnotit podle jejích výsledků. „Je tedy namístě vyčkat na tyto výsledky,“ podotkl. 

„Vládní komisi pro boj s korupcí a konfliktem zájmů povede trestně stíhaný estébák s konfliktem zájmů, jaký Evropa ještě neviděla. Tohle by nevymyslel ani Orwell. Takhle drzé nebylo ani prase Napoleon,“ poznamenal k tomu Kalousek. A následně se obul i do Zemana.

„Prosím, přečtěte si stanovisko NSZ Pavla Zemana a zkuste říct, kdo je na současné scéně větší srab a alibista než on. Dle jeho ‚kritérií‘ by tím předsedou mohl být i Krejčíř. Pane doktore Zemane, odstupte. Jste dnes jen karikaturou spravedlnosti. Navíc hodně směšnou,“ sdělil Kalousek. 

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…