Kalousek: Telička, to je vizionář. Ví, kam má jít EU

22.07.2020 12:44

V Událostech, komentářích České televize debatovali o ekonomickém plánu na záchranu EU ministr dopravy a průmyslu za hnutí ANO Karel Havlíček, europoslanec Alexandr Vondra (ODS) a bývalý český eurokomisař a europoslanec Pavel Telička. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek hlasitě pochválil Teličku a pustil se do Vondry s Havlíčkem. Ti se prý dívají na EU pouze účetně.

Kalousek: Telička, to je vizionář. Ví, kam má jít EU
Foto: Repro ČT24
Popisek: Předseda poslaneckého klubu TOP09, Miroslav Kalousek

Vondra na jednání ocenil, že se EU byla schopná na rozpočtu dohodnout. „Kdyby toho schopná nebyla, tak je to strašná zpráva pro finanční trhy,“ okomentoval druhý scénář.

Anketa

Jak hodnotit Ludvíka Svobodu coby osobnost českých dějin?

96%
hlasovalo: 22633 lidí

Podle Teličky se Unie dokázala shodnout na rozpočtu na příštích 7 let v rámci pomoci ve výši 750 miliard eur, což celému společenství pomůže vypořádat se s výzvami 21. století

Moderátorka Písařovicová konstatovala, že ministr Karel Havlíček musí logicky mít stejnou radost jako premiér, že se ani neodváží nemít radost. Havlíček se však zabýval čísly, prý dostane Česko o 100 miliard více, než předpokládali, že budou schopni vyjednat. A jako plus zmínil, že se údajně Andreji Babišovi podařilo kritéria změnit a odsunout je od nezaměstnanosti. „Co si myslím, že je možná nejzajímavější, je to, že se nám podařilo uhrát 42 miliard korun do kohezní politiky, což je tuším druhý nejlepší výsledek ze všech těch zemí, které tam byly,“ zmínil Havlíček a dále jmenoval, že se podařilo vyjednat spoluúčast na projektech z 85 %.

A Telička takovýto náhled na věc kritizoval, že se jedná o kupecké počty a navíc některé tyto věci byly jasné a víceméně dohodnuté už před summitem. „Já mohu zcela zodpovědně říct, a vzpomeňte si na mě za pár let, že i ty prostředky nenavýšené, že i ty prostředky s naší připraveností čerpat,“ mínil bývalý europoslanec.

Kalousek za tato slova Teličku hlasitě pochválil.

„UdK, diskutují Alexandr Vondra, Karel Havlíček a Pavel Telička. Informacemi jsou vybaveni všichni tři. Bohužel jen jeden, Telička, má systémový nadhled a vizi pro budoucnost a prosperitu. Druzí dva pánové vidí jen dnešní částky ‚má dáti-dal‘. Jeden stratég a dva účetní,“ zhodnotil vystoupení tří politiků ve veřejnoprávní televizi Kalousek.

Miroslav Kalousek pochválil Pavla Teličku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…