Kalousek: Zločinec Babiš! Že Vrbětice nebyl teroristický útok?

20.04.2021 11:02

Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP 09) sleduje počínání vlády Andreje Babiše (ANO) a za to, co vidí, se hluboce stydí. Babiše nazývá „zločincem“ a důrazně upozorňuje, že bude velmi těžké opět získat důvěru a respekt našich západních spojenců.

Kalousek: Zločinec Babiš! Že Vrbětice nebyl teroristický útok?
Foto: Repro ČT
Popisek: Bývalý poslanec TOP09 Miroslav Kalousek

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Podle informací českých tajných služeb agenti ruské vojenské rozvědky stáli za výbuchem vojenského skladu ve Vrběticích z roku 2014. Podle předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) však nešlo o teroristický akt Ruské federace na našem území, ale o „zpackanou akci“, která měla znemožnit další manipulaci se zbraněmi, které si koupil bulharský obchodník.

Nad takovouto konstrukcí Miroslav Kalousek jen nevěřícně kroutil hlavou.

„Spojenci nám vyjadřují solidaritu, ale vážit si nás nemohou a já se jim nedivím. Mám bezmocný vztek. Dlouholeté úsilí mnoha politiků, diplomatů a expertů o to, aby měl náš stát na mezinárodním poli váhu a respekt, je kvůli téhle vládě buranokracie vniveč. A náprava nebude lehká,“ varoval Kalousek.    

„Skvěle to porovnal Michal Bláha: Když OLAF vydal zprávu o konfliktu zájmů A. Babiše, označil to premiér za útok na ČR. Když nám ruští agenti vyhodí do vzduchu muničák a zavraždí dva občany, tak to útok na ČR není, jen ‚útok na zboží‘. Jen aby nám byly jasné priority toho zločince,“ pokračoval bez obalu někdejší předseda TOP 09.

Svou pozornost obrátil také k Maďarsku. Upozornil, že Andrej Babiš má své soukromé obchodní zájmy i v této zemi a aby je udržel při životě a prosperující, jde v politice na ruku maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi.

Miroslav Kalousek udeřil na Andreje Babiše

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…