Kalousek bije po neúspěchu Gazdíka na poplach: Je to neschopnost!

04.12.2013 17:09

Podle bývalého ministra státní pokladny a místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska je nezvolení chybějícího místopředsedy sněmovny ani na druhý pokus neschopností. Bývalý ministr tak ostře zkritizoval rodící se koalici. Podle něj je v ohrožení i schválení státního rozpočtu na nadcházející rok.

Kalousek bije po neúspěchu Gazdíka na poplach: Je to neschopnost!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Pokud to kolegové měli v plánu, měli postupovat tak, aby stíhali. Obávám se, že v této chvíli už není šance, aby se to dalo stihnout,“ řekl Miroslav Kalousek novinářům po druhém kole dnešní bezvýsledné volby. Napsal o tom internetový zpravodajský deník iDnes.cz.

Nepodařená volba de facto zablokovala jednání sněmovny, vázne ustavování jejích výborů, a to včetně rozpočtového, který má rozpočtovou politiku státu v popisu práce.

„To se dá označit jediným slovem. Neschopnost. Respektuji, že rodící se vládní většina v podstatě diktuje celé sněmovně svoji vůli. Ale rodící se vládní většina je nejen neschopna dohodnout vládu, ale je neschopna i dodržet dohody, koho zvolí na uvolněné místo místopředsedy Poslanecké sněmovny,“ prohlásil ve středu Miroslav Kalousek.

„Je to výlučně neschopnost rodící se vládní většiny. Bude třetí volba, my nominujeme opět Petra Gazdíka a uvidíme, zda naši kolegové budou ve třetí volbě o něco schopnější,“ dodal.

reklama

autor: jma

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…