Kalousek chválí svou stranu: Nepatříme magnátovi a víme, co chceme

13.06.2015 18:30

První místopředseda TOP 09 si na sociální síti Facebook pochvaluje, jak probíhá jednání 210 delegátů strany na víkendové ideové konferenci. Strana prý nestrká hlavu do písku před problémy dneška ani před výzvami budoucnosti. Hodlá např. chránit občany před „Velkým bratrem“, kterého občanům připravuje současná koalice Bohuslava Sobotky (ČSSD), Andreje Babiše (ANO) a Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) téměř na každém kroku.

Kalousek chválí svou stranu: Nepatříme magnátovi a víme, co chceme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Z atmosféry na konferenci mám mimořádně dobrý pocit. Nejsme nahodile posbírané sdružení kariéristů kolem jednoho magnáta, který si koupil média. Jsme tým, který ví, o co chce usilovat a je v tomto snažení kompaktní,“ píše někdejší ministr financí.

Současná ideová konference v Praze je prý vyvrcholením půlročních debat uvnitř strany a na dnešní debatě rezonovala řada témat, která budou rozkryta na listopadovém celostátním sněmu strany. Místopředseda strany Marek Ženíšek ujišťoval, že TOP 09 nebude strkat hlavu do písku před problémy dneška a výzvami budoucnosti. Podle Kalouska TOP 09 hodlá chránit občany před vládou Bohuslava Sobotky (ČSSD) a Andreje Babiše (ANO), kteří hodlají lidi sledovat na každém kroku, o čemž svědčí mimo jiné i snaha o zavedení elektronické evidence tržeb.

„Hrozící oligarchizace společnosti, ztráta plnohodnotné demokracie a části občanských svobod. Bezpečnostní riziko plynoucí z Ruska a imigrační hrozba. Ale také odpovědnost za sociální smír, zhoršující se prostředí pro živnostníky, neudržitelnost sociální a zdravotní péče a úloha rodiny ve společnosti.“ To jsou okruhy problémů, na které TOP 09 upřela pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…