Kalousek do háje? Možná už dnes. Zazněly významné hlasy

24.10.2017 6:48

Dnes zasedne předsednictvo TOP 09, aby vyřešilo situaci po sněmovních volbách, kdy strana výrazně propadla. Zaznívají tak hlasy o možné výměně stranického vedení včetně předsedy Miroslava Kalouska.

Kalousek do háje? Možná už dnes. Zazněly významné hlasy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Zítra dopoledne mířím na předsednictvo TOP 09. Možná odstoupí M. Kalousek. Pokud se tak stane, koho byste rádi viděli v čele TOP 09? Děkuju za slušné a rozumné návrhy, ráda je přednesu,“ uvedla Kristýna Zelienková z TOP 09. 

MotejlekSkočdopole.com na svém facebookovém profilu pro změnu píše: „Chtěli bychom upozornit všechny borce z topky, kteří žvatlají o odchodu Miroslava Kalouska z čela, že bez něj je partaj zcela bezcenná. V příštích volbách nedostane ani 2 procenta. Miroslav Kalousek sice není populární u modusového davu, ale je to jediný opravdu smysluplný politik v TOP 09. Jestli to holky a kluci nechápete, tak vám to brzy dojde. Nápady s Pospíšilem, kterého považujeme za opovrženíhodnou postavičku, ukazují, co jste zač... Nazdar.“ Europoslanec Jiří Pospíšil po debaklu TOP 09 uvedl, že chce vstoupit do strany a pomoci jí. Spekuluje se o něm jako o možném budoucím kandidátovi do vedení strany.

Anketa

Jste pro uspořádání referenda o setrvání v EU?

90%
10%
hlasovalo: 11767 lidí

Poslanec František Laudát se rovněž vyjádřil k Jiřímu Pospíšilovi, k němuž se dočetl negativní reakci Mirka Topolánka. „Mě však zaujala věta, že ve hře o post předsedy TOP 09 jsou Marek Ženíšek a Markéta Adamová, mladé křídlo TOP 09. Pokud k tomu dojde, potom, prosím, bude na českém politickém tržišti k dispozici volných 5 % liberálních voličů. Nechci už TOPce radit, ale za jedinou šanci považuji najít osobnost mimo stávající establishment,“ míní. Zdůraznil, že lidé vyžadují zcela nové tváře. „I když nevím, jestli na to není brzy. Ale můžou být i předčasné volby,“ doplnil.

Závěrem pak dodal, že sice Kalouskovy duševní pochody nezná, ale očekává, že v nejbližších dnech ohlásí, že na konci listopadu už nebude kandidovat na předseddu topky. „Bude aspirovat na předsedu klubu,“ domnívá se Laudát. „V budoucí Sněmovně to asi bude pěkná divočina a kromě Kalouska se v ní nikdo rychle nezorientuje. Tím ale potenciální nový předseda TOP 09 bude mít problém, že nebude nejviditelnější tváří TOP 09. Doufám, že se na to nikdo z nových poslanců necítí. To by byla konečná,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…