Kalousek jasně: ODS neví, co chce. A nás to už prostě nebavilo

23.05.2013 11:56

Pražská ODS je rozvrácená a vůbec neví, co chce. Primátor Svoboda proto raději nic neřeší a město tím trpí. To je důvod, proč je zastupitelstvo muselo odvolat. S tímto tvrzením vystoupil v televizi Miroslav Kalousek, první místopředseda TOP 09, která jako koaliční partner primátora hodila přes palubu.

Kalousek jasně: ODS neví, co chce. A nás to už prostě nebavilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Pražské zastupitelstvo odvolalo primátora Bohuslava Svobodu a několik dalších radních z ODS. Jeho odvolání podpořili i jeho dosavadní koaliční partneři z TOP 09. Sám Svoboda tvrdil, že je to součást rozsáhlejších námluv Schwarzenbergovy a Kalouskovy strany s ČSSD. První místopředseda topky Miroslav Kalousek ale namítá, že jediným důvodem byl takřka absolutní vnitřní rozvrat ODS.

Miroslav Kalousek po Svobodově odvolání v České televizi uvedl, že se svým kolegům z pražské TOP 09 ani nediví, že už v koalici s ODS nechtěli být. „Oni si prožili čtyři měsíce problémů, jenom proto, že si ODS nebyla schopna vyřešit své vnitřní věci,“ řekl první místopředseda TOP 09.

„Důvodem jsou zoufalé rozpory v ODS a TOP 09 už prostě došla trpělivost,“ uvedl dále Kalousek. TOP 09 podle něj vyhrála pražské volby a chce řešit problémy Pražanů, kteří jí dali důvěru. „ODS v Praze dnes prostě vůbec neví, co chce,“ zakončil.

Primátor Bohuslav Svoboda byl podle něj nadějí, že se podaří s problémy hlavního města něco udělat, tyto naděje však zklamal. „Vždyť on v té své straně nebyl schopen prosadit vůbec nic smysluplného,“ připomněl Kalousek. Následně ještě jednou zopakoval, že TOP 09 vyhrála pražské volby a má zodpovědnost.

Připustil, že primátor Svoboda měl dobrou vůli, ale byl prý příliš slabý, aby ji prosadil. „On prostě nechtěl nic řešit, protože by se pak kvůli tomu musel pohádat ve vlastní straně,“ myslí si Kalousek. „V poslední době se dokonce dostal do trapné situace, kdy kryl praktiky, které předtím kritizoval,“ myslí si místopředseda TOP 09.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…