Kalousek je politický odpad, a odpad se má spláchnout. Hlavně nevěřte novinářům, radil Zeman na náměstí

02.03.2017 15:59

Do Horního Slavkova se vydal dnes prezident Miloš Zeman, aby zde s občany probral otázky, které je pálí. A tentokrát byl mimořádně ve formě. Nejenže úvodem prezident vyzval k odejmutí sociálních dávek těm, kteří nechtějí pracovat, ale následně si vzal na paškál i předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska.

Kalousek je politický odpad, a odpad se má spláchnout. Hlavně nevěřte novinářům, radil Zeman na náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl projev na sjezdu SPO

„Pomáhejme těm lidem, kteří pracovat chtějí a kteří si naši pomoc zaslouží,“ řekl ve svém úvodním slovu prezident Miloš Zeman. Ostatním by sebral sociální dávky.

Když se jej pak jeden z účastníků setkání zeptal na to, jakou vidí situaci po volbách z hlediska politického, neboť on sám se obává vzniku pravicové vlády, Zeman odvětil následně. „Hnutí ANO se definovalo jako strana pravicového středu. Na druhou stranu koalice uzavíráme na základě výsledku voleb. A někdy se uzavírají roztodivné koalice a taky to funguje. Já bych nevylučoval, že i po volbách může být koalice mezi hnutím ANO a ČSSD. Nerad říkám prognózy, které se nesplní,“ podotkl k tomu. 

Zároveň zmínil, že TOP 09 může získat 4,9 % hlasů, a jak je známo, limit je pětiprocentní. „A v takovém případě ta hrozba pravicové koalice je výrazně a výrazně oslabená,“ podotkl. Ke straně SPO, jíž je čestným předsedou a netají se tím, že ji bude volit, uvedl jen to, že do vnitřních záležitostí strany nezasahuje. 

Další dotaz pak směřoval na osobu ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). „Pokud jde o pana Kalouska, tak jej pokládám za odpad české politiky a doufám, že jako každý odpad bude jednou spláchnut,“ řekl rázně Zeman.

To, zda on sám bude kandidovat v prezidentských volbách, neprozradil ani zde. „Počkejte do 10. března,“ řekl s odkazem na tiskovou konferenci, kde chce své rozhodnutí oznámit.

A své řekl také k otázce, kdy se jej jeden z přítomných ptal na to, zda by nebylo možné omezit, kolik smí daný podnikatel vlastnit médií. „Také neomezujete, kolik který živnostník vlastní řeznictví. Ale kolikrát řezník nabízí kvalitnější zboží než Česká televize,“ řekl. On sám považuje za rozumnou větší konkurenceschopnost. Závěrem pak občanům poradil, aby nikdy nevěřili novinářům, ale při sledování jednotlivých výstupů přemýšleli hlavou. 

Před svým odjezdem pak Zeman podepsal pamětní knihu, odekoroval prapor města a z rukou starosty převzal mimo jiné soubor pálenek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…