Profesor Krejčí hovořil na téma Kalouskovy hysterie

23.07.2013 12:12

Podle profesora politologie Oskara Krejčího rozhodně není pravda, že by posledními kroky prezidenta Miloše Zemana byla v této zemi ohrožena demokracie. Sněmovní strany prý jen mají mylný pocit, že vítězi patří kořist.

Profesor Krejčí hovořil na téma Kalouskovy hysterie
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Profesor Oskar Krejčí

„V žádném případě není parlamentní demokracie ohrožena,“ zdůrazňuje profesor pro Prvnízprávy.cz. Podle něj je třeba mít na paměti, že momentálně jsme v mimořádné situaci vládní krize, kdy uprostřed volebního období odstoupil kabinet, a situaci je třeba nějak vyřešit. „Až se poměry narovnají, vrátí se to do polohy, kterou chápeme jako parlamentní demokracii,“ myslí si Krejčí. Podstatné podle něj je, že nebyla porušena Ústava a pohybujeme se stále v jejím rámci, byť se některé kroky nemusí všem líbit.

Pokud jde o střet dvou silných politických hráčů, prezidenta Miloše Zemana a bývalého ministra financí Miroslava Kalouska, musí prý Krejčí uznat, že Kalousek dokáže brilantně vystihnout slabé místo protivníka, a to pak obvykle propagandisticky pojmenuje. „Slogany, které používá, jsou velmi dobře prodejné, jsou těžko zkomolitelné médii,“ všiml si. Současné volání na obranu republiky, ke kterému se přidal i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, je však podle něj již hysterické.

„Je to už účelová volební strategie. Musíme očekávat, že v kampani pro příští volby se budou tyto metody používat zcela běžně,“ odhaduje Krejčí, co nás s Kalouskem ještě čeká. Taktiku prezidenta Zemana naopak podle něj nelze zatím přečíst. Pravice se však prý dostává do výhodné pozice, kdy bude moci hrát ublížené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…