Kalousek ještě jednou k anketě o národního škůdce, ve které zabodoval: Těší mě, že škodím méně než současný prezident

12.06.2015 10:09

Koho považujete za nejzápornější postavu našich dějin? Na tuto otázku se ptá svých posluchačů Český rozhlas. Desáté místo v této anketě patří exministrovi financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09), který se k výsledku vyjádřil na svém facebookovém profilu.

Kalousek ještě jednou k anketě o národního škůdce, ve které zabodoval: Těší mě, že škodím méně než současný prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek při interpelaci na premiéra

Měl bych být zřejmě potěšen, že jsem škodil svému národu méně než pět bývalých a jeden současný prezident republiky a ubližoval jsem mu pouze tak jako Karl Hermann Frank. To, co opravdu nechápu, je smysl této ankety. Pokud generální ředitel Peter Duhan hledal pádný důvod pro svou rezignaci, tak ho našel,“ napsal Kalousek. 

Kalouskovi především vadí to, že veřejnoprávní instituce s jasně definovaným posláním zveřejňuje takovouto anketu k 70. výročí 2. světové války. „Podle ní hlava zahraničního odboje, prezident Edvard Beneš, škodil českému národu mnohem více než Karl Hermann Frank. Mluvčí ČRo pak tento skandál obhajuje řečmi o objektivním a prospěšném průzkumu, jehož otázka byla konzultována s odborníky. Fakt to skoro nikomu nevadí?! To jsem tak přepjatý jenom já? V takovém případě se omlouvám...,“ poznamenal. 

Anketu najdete ZDE.

První místo v anketě patří komunistickému prezidentovi Klementu Gottwaldovi, třetí současnému prezidentovi Miloši Zemanovi, páté Václavu Klausovi. 

Facebook Miroslava Kalouska:
Děkuji všem diskutujícím k mému předešlému příspěvku, ale zdá se, že jsem nebyl všemi pochopen. Dovolte proto ještě jednou a polopatě: Veřejnoprávní instituce ( ČRo) s jasně definovaným posláním zveřejňuje k 70. výročí 2. světové války anketu, podle které hlava zahraničního odboje - prezident Edvard Beneš - škodil českému národu mnohem více než Karl Hermann Frank. Mluvčí ČRo pak tento skandál obhajuje řečmi o objektivním a prospěšném průzkumu, jehož otázka byla konzultována s odborníky. Fakt to skoro nikomu nevadí?! To jsem tak přepjatý jenom já? V takovém případě se omlouvám....

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…