Kalousek litoval: „Já vůl.“

22.01.2020 14:45

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se pustil do ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala. Tepal ho kvůli pořadu s prezidentem Milošem Zemanem, který by mohl moderovat Luboš Xaver Veselý. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 kvůli pořadu se Zemanem vynadal dokonce i sám sobě. A René Zavoral nezůstal Kalouskovi dlužen odpověď.

Kalousek litoval: „Já vůl.“
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Miroslav Kalousek se zase jednou naštval. Tentokrát na ředitele veřejnoprávního Českého rozhlasu. Naštval se tolik, že vynadal dokonce i sám sobě. Za to, že kdysi zvedl ruku pro Reného Zavorala jako ředitele veřejnoprávního média. Právě ten mu totiž hnul žlučí.

Anketa

Měl by být člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka odvolán Poslaneckou sněmovnou?

98%
2%
hlasovalo: 20508 lidí

Ukázalo se, že prezident Miloš Zeman dostal od Zavorala nabídku, aby po skončení pořadu Týden s prezidentem Jaromíra Soukupa vystoupil na rozhlasových vlnách s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým. A právě to Kalouska nadzvedlo ze židle.

„René Zavoral dostal pokyn z Hradu, že pan prezident chce Xavera. René Zavoral  úslužně a servilně vyhověl. Kdybyste nevěděli, tak takhle se dělá ‚nezávislé veřejnoprávní medium‘! Já vůl toho oportunistu podpořil. Pár ‚starých rozhlasáků‘, kterým jsem věřil tvrdili, že je to dobře,“ zlobil se i sám na sebe Kalousek.

Miroslav Kalousek se zlobí

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 se zlobí i navzdory tomu, že podle mluvčího rozhlasu Jiřího Hošny nemá jít o sérii rozhovorů, nýbrž jen o jediné vystoupení.

Do diskuse pod Kalouskovou stížností přispěl šéfredaktor serveru Forum24 Pavel Šafr, který Zavoralovi vzkázal, že si ho vezme čert.  

„Je to tak. A je to otřesná nedůstojnost. Ale on byl právě pro tu svoji notorickou nedůstojnost vybrán. Bude sloužit až doslouží. Takových už bylo mnoho a vzal si je čert,“ pravil Šafr.

Miroslav Kalousek se zlobí

Ozval se i sám René Zavoral, který s použitím dvou vykřičníků Kalouska vyzval, aby „nelhal“.

„M. Kalousku, přestaňte lhát! Žádný pokyn z Hradu nikdo nedostal! Dramaturg. tým pořadu projevil přání vedle dalších již vyzpovídaných osobnosti pozvat i prezidenta republiky. Toto přání jsem hlavě státu tlumočil během setkání. Šlo o zcela svobodné rozhodnutí tvůrců pořadu. Nelžete!“

Kalouska však jen rozesmál.

„Tak hlavně že si zachováváte svobodu tvorby...“ sdělil řediteli poslanec se smajlíkem na konci věty.

Miroslav Kalousek se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…