Kalousek lže, aby pomohl Sobotkovi. A komunisté se do té party přidali také. Už jsem všechno vysvětlil desetkrát, řádil v bulváru Andrej Babiš

17.03.2017 8:59

Ministr financí Andrej Babiš poskytl rozhovor deníku Blesk. Vysvětloval v něm, jak je to s jeho aférou kolem dluhopisů. Prý je to tak, že si Miroslav Kalousek (TOP 09) vymyslel lež a tou lží teď pomáhá posílit pozice premiér Bohuslava Sobotky (ČSSD). Podle Babiše dělá Kalousek Sobotkovi beranidlo. A to ještě s komunisty po boku. Šéf hnutí ANO je tak přesvědčen, že se opakuje dobře známý scénář v němž se zavedené strany snaží vyhnat zlého Babiše.

Kalousek lže, aby pomohl Sobotkovi. A komunisté se do té party přidali také. Už jsem všechno vysvětlil desetkrát, řádil v bulváru Andrej Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Sněmovna vyzvala ministra financí Andreje Babiše, aby do konce dubna vysvětlil svou dluhopisovou aféru. Babiš v rozhovoru pro deník svým dobře známým stylem vysvětluje, že už všechno vysvětlil asi desetkrát, tak to udělá znovu, byť je bytostně přesvědčen, že vlastně nemá co víc vysvětlovat, protože tato kauza údajně stojí na lži předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. 

Babiš se dovolává závěrů dvou auditorských firem, které ve své finální zprávě sdělily, že z hlediska mezinárodních standardů sice neprovedly žádný audit, ale doklady, které jim pan ministr předložil, dokazují, že v jistou chvíli vydělal dost peněz a mohl si jako občan koupit korunové dluhopisy své vlastní firmy v celkovém objemu za takřka miliardu a půl.

„Samozřejmě, já jsem je vysvětlil asi desetkrát. A jednoznačně to potvrdilo, že jsem měl dostatek příjmů na nákupy dluhopisů. Já jsem vyvrátil ty lži, že na to nemám peníze. Ta Sněmovna ode mě chce, co jsem vlastně už udělal, co jsem udělal už desetkrát,“ rozjel se Babiš.

Neútočil přitom jen na Kalouska. Svůj díl dostali také sociální demokraté, lidovci a komunisté, kteří Kalouskovi pomohli odhlasovat bod projednávaný na schůzi Sněmovny nazvaný podvody ministra financí.

„Takže spolupráce pana Kalouska s komunisty. To jsme tady jednou téměř měli. KDU-ČSL dokonce navrhuje, že když to nesplním, tak pan premiér aby mě odvolal. Takže jsme tam, kde jsme byli v roce 2013, že vlastně ten systém na mě jako útočí a snaží se mě jako poškodit. Je to stejné jak s kauzou lex Babiš nebo Čapí hnízdo a další věci,“ pokračoval v kanonádě šéf hnutí ANO.

Připomeňme, že ČSSD, ANO a KDU-ČSL dnes tvoří vládní koalici. Jenže Kalousek teď podle ministra financí hraje roli jakéhosi beranidla a pomáhá předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi. A co přesně je podle Babiše tou lží? Že se jako majitel Agrofertu dopustil daňového podvodu.

„No tak to je lež pana Kalouska, on si to vymyslel. Ty transakce proběhly podle obchodního zákoníku. ... To všechno proběhlo v pořádku. Takže je to jen nová koalice pana Kalouska s panem Sobotkou, kde tak Kalousek dělá Sobotkovi beranidlo,“ konstatoval šéf hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…