Kalousek nechce sanovat dluh Neumannové. Současná vláda možná ano

14.06.2010 12:47

Už jen na úřednickou Fischerovu vládu může spoléhat občanské sdružení, které zodpovídá za dluhy při lyžařském šampionátu v Liberci. Od budoucí koaliční se podpory nedočká, píše on-line deník TÝDEN.CZ.

Kalousek nechce sanovat dluh Neumannové. Současná vláda možná ano

Liberecké mistrovství světa v klasickém lyžování skončilo s více než stomilionovým dluhem a prezidentka organizačního výboru Kateřina Neumannová zatím marně čeká na pomoc od státu. „Nevidím důvod, proč by měl dluh platit stát," řekl pro TÝDEN.CZ místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, možný šéf ministerstva financí.

Podle něj nově vznikající pravicová koalice na jednáních kauzu Liberec vůbec neprobírala. „Nikdo to zatím nevznesl," říká Kalousek a dodává: „Programové prohlášení vlády se musí týkat zcela jiných společenských priorit." Mnohé ale naznačuje avizováním svého názoru: „Nevím, kdo bude jaký ministr. Jako poslanec říkám, že nevidím jediný racionální důvod, proč by to měl stát platit. Možná nás takových bude víc."

Existuje varianta, že dluh vyrovná úřednická vláda

Pokud nebude dluh zaplacen, liberecký šampionát zkrachuje. „Z hlediska státu se necítím nijak zavázán. Ty dluhy udělalo občanské sdružení," upozorňuje Kalousek, který od počátku patří mezi nejtvrdší kritiky mistrovství.

Podle zdrojů on-line deníku TÝDEN.CZ ale stále reálně existuje varianta, že dluh zaplatí současná vláda, že jej odklepne jako tichého „pohrobka" na jednom z posledních zasedání. Pokud úřednická vláda s dluhem nic neudělá, předá tuto kompetenci právě tvořící se pravicové koalici. A ta, nejen dle slov Kalouska, Liberec pravděpodobně nezachrání.

Související:

Neumannová prý nasekala dluh 81 milionů 

Vláda chce tajně "sanovat" liberecké MS v lyžování 

Foto: liberec2009.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…