Kalousek nejvíc útočil, když se jednalo o zákazu alkoholu, vzpomíná kritizovaná Jermanová

08.05.2014 21:19

Při některých jednáních se situace v Poslanecké sněmovně vyostří – například nedávno, kdy se kvůli chybě Jaroslavy Jermanové ozval Miroslav Kalousek. Nabídl jí, aby se raději stala čestnou místopředsedkyní. Podle Jermanové se bývalý ministr financí neumí chovat k ženám.

Kalousek nejvíc útočil, když se jednalo o zákazu alkoholu, vzpomíná kritizovaná Jermanová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Bylo to trochu za hranou. Na půdě Poslanecké sněmovny by se mělo jednat úplně jiným stylem a ten styl, který nastavil pan Kalousek, znehodnocuje práci všech poslanců. Uřídit sněmovnu není jednoduché, protože je to živý organismus a jednací řád má spoustu úskalí. S některými si neví rady ani staří harcovníci, jako je pan Kalousek, který v tom útoku řekl pár věcí, které jsou totálně špatně,“ komentovala ono jednání Jaroslava Jermanová v rozhovoru pro Lidovky.cz.

Miroslav Kalousek ji navíc v jeden moment kritizoval neoprávněně. „Když jsem se zvedla, tak jsem prý ukončila jednání sněmovny. To ale nebyla podle jednacího řádu pravda. Když předseda opustí své křeslo, tak nepřerušuje jednání, jak o tom mluvil Kalousek,“ vysvětluje místopředsedkyně Sněmovny.

Na místě se ale nebránila, protože prý nechtěla prodlužovat nechutnou scénu. „Takový styl do jednání sněmovny nepatří a už vůbec nebudu mluvit o tom, že Kalousek neví, jak se má chovat k ženám. Chybu jsem udělala, mrzí mě to. Nebylo to ale nic zásadního, co by si zasloužilo takovou reakci,“ dodává Jermanová.

Zároveň připojila vzpomínku na hlasování o alkoholu ve Sněmovně. „Je pravda, že nejvíc útočil, když se jednalo o zákazu alkoholu. Byla jsem od něj napadána, že snižuji důležitost sněmovny a její pověst. Možná je v tom ten důvod. Kalousek si musí sám v hlavě srovnat, proč po mně jde. Kolegové také dělají chyby. Jsem ale žena a asi i jednodušší terč než kdokoliv jiný,“ míní poslankyně za ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…