Kalousek notoricky lže, ve sněmovně jsme od něj viděli obstrukce, stěžoval si Babiš

22.01.2014 19:46

Podle předsedy hnutí ANO Andreje Babiše bývalý ministr financí notoricky lže. Není prý pravda, že by zákon o státní službě měl něco společného s lustračním zákonem. Podle Babiše akorát Miroslav Kalousek dělá obstrukce v Poslanecké sněmovně.

Kalousek notoricky lže, ve sněmovně jsme od něj viděli obstrukce, stěžoval si Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Zákon o státní službě nemá nic společného s lustračním zákonem,“ řekl v Interview Daniely Drtinové budoucí ministr financí Andrej Babiš. Podle něj Miroslav Kalousek notoricky lže. „V Poslanecké sněmovně v posledních dnech jsme viděli obstrukce od ODS a hlavně od pana Kalouska,“ dodal s tím, že je zajímavé, že před dvanácti lety Kalousek ještě hlasoval pro to, aby ministr neměl lustrační osvědčení.

„Já zásadně odmítám nějaké tvrzení, že já jsem byl nějaký spolupracovník StB,“ rozzlobil se Babiš. Nyní ho čeká soud, který prý určitě vyhraje. ODS a Miroslav Kalousek z toho však těží, nemají prý žádný pořádný program. „Mají jenom program kritizovat Babiše,“ dodal šéf hnutí ANO.

Spolu s dalšími budoucími ministry byl Babiš ve středu u prezidenta Miloše Zemana. Schůzka prý byla poměrně veselá. S nadsázkou si mezi sebou říkají, že jsou monarcha a oligarcha. Právě toto označení, oligarcha, vyšlo ale nejprve z úst exministra Kalouska.

„To je jenom takové divadlo, které tady pan Kalousek vytváří,“ rýpnul si Babiš. „A pan prezident?“ zeptala se moderátorka Drtinová. „No, jemu se to líbí,“ uzavřel s úsměvem miliardář. Co se týče výhrad k jeho umístění do čela resortu financí, zde prý od prezidenta žádné nezazněly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…