Kalousek opět rozjel svá oblíbená témata: Zeman nás táhne k Rusku, Klaus podléhal Rusku...

21.09.2016 7:50

Čeho by chtěla TOP 09 dosáhnout v letošních krajských volbách, co říká na výroky bývalého prezidenta Klause nebo jak dlouho povládne současná vláda. I o tom hovořil v obsáhlém rozhovoru, který poskytl serveru iDnes.cz, předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kalousek opět rozjel svá oblíbená témata: Zeman nás táhne k Rusku, Klaus podléhal Rusku...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Kalousek reagoval na tvrzení exprezidenta Václava Klause, který říká, že pravice z České republiky zmizela. „My jsme se vždycky lišili s Václavem Klausem v názoru na to, co je to pravice. Pod pojmem pravicové politiky a pod značkou pravicové politiky odmítal deregulovat nájemné, privatizovat banky, dnes vidí těžiště pravicové politiky v rozbití Evropské unie a v servilitě k Rusku. Já jsem si vždy myslel, že pravicová politika znamená svobodný trh v rámci rovných pravidel pro všechny a prozápadní orientace s vědomím, že Rusko je naše největší potenciální riziko. Takže myslím, že se lišíme v pojmech. Pojmu pravicová politika Václav Klaus přiřazuje národní socialismus s vazbou na Moskvu,“ uvedl Kalousek.

Anketa

Kdo je nadějí české pravice?

0%
0%
45%
1%
6%
1%
hlasovalo: 9269 lidí

Předpokládá, že současná vláda vydrží po celou dobu svého mandátu. Vláda podle něj totiž stojí na pevném svorníku prosazování neodpovědné, socialistické, přerozdělovací politiky na straně jedné. „Na straně druhé jsou umetány cestičky obchodním zájmům Agrofertu. Tohle je oboustranně výhodný kontrakt, a protože je oboustranně výhodný, bude trvat tak dlouho, dokud bude volební mandát této vlády,“ uvedl Kalousek.

Celý text je ZDE

Prohlásil rovněž, že v krajských volbách udělá TOP 09 všechno pro to, aby nemusela být v koalici s ANO. „A opakuji svůj osobní názor, že bych si nepřál, aby TOP 09 byla účastna v koalici, kde hejtman bude někdo za ANO,“ podotkl.

V krajských volbách by chtěla TOP 09 dosáhnout zastoupení ve všech krajských zastupitelstvech, což se jí v těch minulých nepodařilo. „Jsem realista a nemyslím si, že v nějakém kraji můžeme vyhrát, ale jsem přesvědčen, že naši kandidáti si zaslouží, aby byli ve všech krajských zastupitelstvech. V senátních volbách jsme měli čtyři zástupce ve druhém kole a ani jeden neuspěl, tak s žertovnou nadsázkou říkám, že teď jich budeme mít dvakrát tolik ve druhém kole a čtyři uspějí. Ale to berte jako žert. Pevně doufám v úspěch řady našich senátních kandidátů,“ prohlásil Kalousek.

Jasnou odpověď nedal na otázku, zda bude mít TOP 09 vlastního kandidáta na prezidenta. „V zájmu toho, aby Česká republika měla prezidenta, který neškodí její zahraniční orientaci a neudělá jí ostudu v zahraničí, rádi podpoříme jiného kandidáta a vlastního nepostavíme,“ uvedl Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…