Kalousek označil Piráty za puberťáky. A postavil se mu Jan Hřebejk

10.02.2020 14:45

Jak je už známo, na Teplicku bude pod hlavičkou Pirátů kandidovat humanitární pracovník Tomáš Tožička, jehož výroky se stihly za velmi krátký čas proslavit. Tak, že si jich všiml velmi známý komentátor Práva. Piráti dle Mitrofanova prochází pubertou a „nevědí, čí jsou“. „Puberťákům pod černou vlajkou nemá být svěřeno řízení země,“ prohlásil komentátor. A hned se přidal Miroslav Kalousek.

Kalousek označil Piráty za puberťáky. A postavil se mu Jan Hřebejk
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Že jménem Pirátů bude na Teplicku kandidovat i humanitární pracovník Tomáš Tožička, si všiml i komentátor Práva Alexandr Mitrofanov. Pravil, že ho zaujala Tožičkova věta: „Jsem rád, že jste se nezalekli útoku na Novinkách, který byl založený na jednom vyhroceném tweetu v diskuzi.“

Anketa

Chcete od českých umělců, aby vás vzdělávali a vychovávali?

1%
98%
hlasovalo: 36052 lidí

A tak se Alexandr Mitrofanov rozhodl Tožičkův Twitter prozkoumat hlouběji. „Dozvěděl jsem se, že demokracii jsme nedostali od kapitalistického ani žádného jiného establishmentu, a že ji vybojovali pracující. Že kdyby demokratické volby měly něco změnit, tak je kapitalisté prostě zruší. Že před třiceti lety jeden průser skončil a druhý začal. Že čeští komouši lezou do zadku kapitalistům i Číňanům. A že lidé s centristickými názory, tedy ti, kteří nejsou vyhroceně nalevo ani vyhroceně napravo, jsou ohrožením demokracie, pokud jsou aktivní ve veřejném životě,“ sepsal svá poznání Mitrofanov.

A poznamenal, že rozdíl je, že za reálného socialismu byla svoboda potlačována, zatímco kapitalismus na ní staví. Dle Mitrofanova hledá kdekdo něco nebo někoho, na co svést všechno zlo světa, a jako příklad dal mimo jiné ty, kdo vše svalují na Kalouska nebo Sorose. „Nestálo by to za řeč, kdyby ho nevzala pod křídla strana, která aspiruje na řízení země,“ říká komentátor a dodává, že zatímco Tožička na kapitalismus nadává, Piráti existují jako systémová partaj kapitalistické společnosti. Rýpl si i do Tožičkových prohlášení ohledně NATO, že se jedná o žoldáky. „Piráti chtějí řídit Česko. Česko je členem NATO. Za Piráty kandiduje nepřítel NATO. Nic proti tomu, když někdo, třeba i strana, prochází pubertou a neví, čí je. Ale puberťákům pod černou vlajkou nemá být svěřeno řízení země,“ prohlásil rezolutně.

K Mitrofanovým slovům se přihlásil předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, který řekl, že by se měla tesat do kamene, a dodal, že vedení země nemá být svěřeno jakýmkoliv puberťákům, a to bez ohledu na vlajku.

Režisér Jan Hřebejk chtěl vědět, zda diskutující za „puberťáka“ považují i rakouského kancléře Sebastiana Kurze.

Alexandr Mitrofanov poděkoval za sdílení a dodal ještě, že jiní, zřejmě také puberťáci, na řízení státu státu tak neaspirují jako Piráti.

Kalousek ovšem všechny otázky okolo věku vyřešil. „To není otázka věku. Někdo se chová jako puberťák ještě v šedesáti, jiný to má za sebou s plnoletostí. Příklad puberťáctví bez ohledu na věk je koneckonců v komentáři,“ upřesnil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…