Kalousek poslal na Babiše elitního právníka. Aby vymohl deset milionů

15.10.2015 14:58

Deset milionů korun chce po stávajícím ministru financí a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi bývalý ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Uvedenou částku chce vymáhat za pomoci svého právního zástupce Oldřicha Choděry. Právě o deset milionů se oba politici ve středu veřejně vsadili. Babiš ale částku odmítá zaplatit. Zatímco Kalousek tvrdí, že Babiš sázku prohrál, Babiš míní, že místopředseda TOP 09 jen slovíčkaří. Informoval o tom server Novinky.cz.

Kalousek poslal na Babiše elitního právníka. Aby vymohl deset milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Pověřil jsem dnes svého právního zástupce JUDr. PhDr. Oldřicha Choděru vymáháním čestného dluhu ve výši 10 mil. Kč, který má vůči mé osobě ministr financí Andrej Babiš,“ napsal Kalousek na svém facebookovém profilu. Podle Kalouskova názoru dluh vznikl na základě sázky, kterou spolu ve středu veřejně uzavřeli.

Celý text je ZDE

Došlo k tomu ve chvíli, kdy Babiš ve středu v rámci projednávání státního rozpočtu ve sněmovním rozpočtovém výboru prohlásil, že Kalousek byl vyšetřován kvůli on-line sázení. Kalousek tvrdí, že to není pravda.

„Vyšetřování je fáze trestního řízení, která začíná sdělením obvinění. Nikdy v životě mi nebylo sděleno obvinění z trestného činu, a proto jsem také nikdy nemohl být vyšetřován,“ myslí si Kalousek.

Babiš ale platit údajný dluh odmítá: „Je jasné, že vyšetřován byl. Citoval jsem headliny médií. Je nesmyslné, co říká. Slovíčkaří,“ reagoval ve čtvrtek Babiš.

Lídrovi hnutí ANO se podle jeho slov ozvali i „nějací lidé“, kteří tvrdí, že vyšetřování Kalouska bylo oprávněné a bylo ovlivněno v jeho prospěch. „Takže já si rád počkám na jeho právníka a určitě to dám svým právním zástupcům,“ kontroval současný ministr financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…