Kalousek prozradil, co si odnáší z "kanclu" a co tam nechává

05.07.2013 8:10

Krabice, lepicí páska a hromady dokumentů. Tak to v těchto dnech vypadá ve většině pracoven ministrů koaliční vlády, kteří odcházejí a musejí svá místa přenechat nástupcům. Balení věcí probíhá v plném proudu. A co si ministři v demisi berou domů a co nechají svým následovníkům?

Kalousek prozradil, co si odnáší z "kanclu" a co tam nechává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu mimo jiné byl i výběr strategického investora do společnosti České aerolinie a.s.

„Především pocit hrdosti, že zanechávám veřejný rozpočet včetně důvěry České republiky na finančních trzích v neskonale lepším stavu, než jsem je dostal po Fischerově vládě,“ odpověděl serveru Lidovky.cz odcházející ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

 „Z hmotných věcí dvě mezinárodní ocenění, které jsem dostal ve Washingtonu, několik karikatur, které jsem si vždy vyžádal, když se mi líbily,“ dodal na otázku, co konkrétně si z rezortu odnese domů. Plně prázdnou kancelář však po sobě nezanechá. „Nechal jsem tam řadu knih a sadu originálních plakátů z divadla Vlasty Buriana z První republiky: Konto X, Svátek věřitelů, Za peníze všechno, U pokladny stál. To vše visí na zdi proti kanceláři ministra financí a myslím, že by to jinde viset nemělo, ale záleží na tom, jestli nový ministr nebude suchar,“ poznamenal s úsměvem. Jméno jeho nástupce ale ještě není známé.

Ministr zdravotnictví v demisi Leoš Heger podle svých slov odnáší především věci spojené s rezortem a několik fotografií, prý žádné kuriozity. „Z dokumentů knihy a články o řízení zdravotnictví, které sbírám 20 let a měl jsem je v pracovně deponované, aby byly po ruce.  Dále pár lahví vína, které jsem dostal na rozloučenou, a náhradní šatstvo, které jsem měl v práci v pohotovosti,“ svěřil se.

Pouze duševní hodnoty si z rezortu prý odnáší bývalý ministr dopravy Petr Bendl z ODS. „Hlavně pocit, že se ve spolupráci s mými kolegy a lidmi z nevládního sektoru podařilo ve prospěch našich zemědělců prosadit hodně užitečného. Hodnota jsou především dobré lidské vztahy,“ upřesnil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…