Kalousek se naštval na televizi. „V p*deli,“ padlo také

12.08.2020 16:10

Miroslav Kalousek vyťal výchovný políček televizní stanici CNN Prima News. Ta si dovolila vydat anketu pro své diváky, kde se jich ptala, zda by souhlasili s trestem doživotí pro žháře, který zapálil byt v Bohumíně. A od Kalouska okamžitě přiletěl ostrý vzkaz na Twitteru: „To myslíte vážně?“ I navzdory Kalouskovi však anketa dopadla celkem jednoznačně. Kdyby bylo na divácích, žhář by se asi ven už jen tak nepodíval.

Kalousek se naštval na televizi. „V p*deli,“ padlo také
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„V právním státě má i ten nejodpornější zločinec právo na spravedlivý proces,“ poučuje dál bývalý předseda TOP 09 televizní stanici a dodává: „A toho nelze dosáhnout mediálními anketami.“ A na závěr svého příspěvku si Kalousek přisadí: „Ještě byste mohli začít organizovat petice pracujících.“

Facebooková anketa však i navzdory Kalouskovu příspěvku dopadla v neprospěch bohumínského žháře. Pro jeho doživotní odsouzení bylo téměř dva tisíce lidí. Proti jich bylo celkem devatenáct. Komentáře diváků pod anketou také hovoří jasně.

Někteří diváci byli ještě ostřejší, jako třeba uživatel Petr Urbanec. Nebo naopak, někteří jako Jakub Sobotka se snažili diskusi mírnit a neváhali zmínit i zvyky islámské kultury.

K tématu se vyjádřila i novinářka Zuzana Vlasatá. Její názor je velice podobný názoru poslance Kalouska. Doslova napsala: Takže lidové soudy v režii CNN, jo?  Česká mediální scéna je fakt pěkně v prdeli!“

Při požáru v panelovém domě v Bohumíně došlo k úmrtí jedenácti osob. Šest lidí zemřelo v bytové jednotce, kde požár vypukl. Z bytu nad ní se lidé snažili zachránit výskokem z oken, pět lidí pád z 12. podlaží nepřežilo. Jedná se o nejtragičtější požár za posledních třicet let. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) je vážně zraněn i jeden z hasičů.

Žhář je momentálně ve vazbě, kam ho poslal Okresní soud v Karviné. Podle státního žalobce hrozí, že by muž utekl a páchal další trestné činy. Pachatel chtěl údajně postrašit manželku a syna, se kterými měl prý dlouhodobé neshody. Podle dosavadních zjištění dozorujícího žalobce použil muž benzin, který si krátce předtím koupil na čerpací stanici. Spouštěčem činu prý byla i emocionálně nezvládnutá situace, kdy se útočníkova manželka od něj odstěhovala právě k synovi. Podle žalobce byl útočník v době činu opilý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…