Kalousek se navezl do premiéra. Jenže tomu přispěchala na pomoc důchodkyně z Tábora. A zástupce TOPky se doteď nezmohl na jediné slovo

21.12.2019 10:45

Miroslav Kalousek, dříve vlivná politická osobnost, využívá především sociální platformu Facebook a Twitter, kde hojně sděluje své názory. Ty se netýkají pouze premiéra Andreje Babiše, ale rovněž celé řady dalších událostí. Jenomže především ta sdělení, hovořící o šéfovi hnutí ANO, dosahují největšího ohlasu. Jednoho z nich si všimly také ParlamentníListy.cz.

Kalousek se navezl do premiéra. Jenže tomu přispěchala na pomoc důchodkyně z Tábora. A zástupce TOPky se doteď nezmohl na jediné slovo
Foto: Repro ČT24
Popisek: Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP09

Anketa

Chcete, aby Mikuláš Minář vstoupil do politiky?

4%
96%
hlasovalo: 18306 lidí
„Dělám zdarma, nemám tři miliardy na doplacení rodičovské všem," uvedl před několika dny premiér Babiš. Toho si samozřejmě všiml i někdejší ministr financí Miroslav Kalousek. Na svém profilu na Facebooku premiérova slova ihned zhodnotil.

„Nic si z toho, milí rodiče, nedělejte. Tohle je pravá tvář Andreje Babiše. Slíbí, zaváže se a.… nesplní. Se mnou se vsadil, prohrál a nikdy nezaplatil. Všem slibuje, že bude líp, přitom vede národ do propasti jako krysař v Hameln..."

Pro ty, kteří si nepamatují dávnou sázku mezi oběma politiky, připomeňme, že vše začalo zhruba před čtyřmi lety, kdy se oba aktéři vsadili o astronomických deset milionů korun. Někdejšího ministra financí Kalouska řádně rozhněvalo, když o něm Andrej Babiš řekl, že byl vyšetřován kvůli svému rozhodnutí povolit online hazard. Kalousek proto vyzval Babiše, aby přijal sázku, že nikdy vyšetřován nebyl. „Sázku přijímám. Ať mi pošle deset milionů na účet,“ reagoval Babiš. Jenomže prohrál.

A nyní ke shora uvedenému Facebooku. Ačkoli Miroslav Kalousek našel mezi čtenáři příspěvku zastánce, velké množství lidí se postavilo proti němu. Zřejmě nejhlasitěji jistá důchodkyně J. L. z Tábora, která v sobotu ráno uvedla následující: „Já se přidávám, chci doplatit peníze, které mně dlužíte na můj důchod, když jste (ho) zmrazil a pak přidal 16 korun, takže nebýt Vás, možná bych o 1.000 korun měla větší důchod, což by při mých 9.000 korunách bylo potřebné. Takže když doplácet matkám, tak i důchodcům, zaplať pámbů za Babiše," uzavřela žena, jejíž identitu ParlamentníListy.cz ověřily.

Na tato slova se ihned nabalily další komentáře. Od těch pozitivních až po verbální útok, že jde o „omezenou ANONánu".

Další zajímavé reakce na Kalouskův status nabízíme rovněž.

Anketa

Bojíte se Číny?

7%
93%
hlasovalo: 20459 lidí
„Otevřeně přiznávám, že pana Babiše rád nemám a na jeho kauzy mám poměrně konzistentní názor, ale tady bych mu zrovna nepřišíval jakési neplnění slibů a závazků. Je prostě pravdou, že doplatit příspěvek slíbil toliko jedné matce a nikdo nemůže po nikom chtít, aby platil takovéhle věci ze svého. Spíš bych to viděl na velkohubé tlachání a to, že si nevidí do huby a ve svém populismu občas nejdřív mluví, až pak myslí," míní jeden z fanoušků zástupce TOPky. „Sám byste se měl zamyslet, co jste provedl, takže radši mlčte," huboval Kalouskovi další.

A do třetice? „Jsem sice mladý člověk, ale vážně se musím neustále smát nesmyslům, co tam vytváříte a děláte místo toho, abyste řešili důležité otázky a problémy. Je mi celkem smutno, jak politik má být něco víc a mít nadstandardní služby, podmínky a podobné, vážně by mě zajímalo, co by politik dělal, kdyby dostal plat jako každý normální občan okolo 18 000 čistého, je to fakt smutné a vskutku mě to uráží, můj mladý pohled na stát a politiku je špatný... místo reprezentace státu a podpory se umíte jen hádat, házet špínu, a když už něco nového vymyslíte, tak se občan jen diví, jak to mohlo někoho napadnout, smutné…“

Doposud, ačkoli má citovaný příspěvek víc než tisíc lajků, se Miroslav Kalousek neodvážil na kritiku svých činů jakkoli reagovat.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…