Kalousek se pořádně opřel do primátora Hudečka: Není to dospělý člověk!

16.10.2014 18:41

První místopředseda TOP 09 se ve čtvrteční Kauze dne Rádia Impuls vyjádřil k tomu, co se děje v pražské organizaci strany. Nenechal nit suchou na primátorovi Tomáši Hudečkovi, ani na dnes již bývalém šéfovi pražské buňky Jiřím Vávrovi. Hudeček prý není dospělý muž, což prokazuje už tím, jak se vyjadřuje. Kalousek také řekl, co se stranou bude před krajskými volbami 2016.

Kalousek se pořádně opřel do primátora Hudečka: Není to dospělý člověk!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Většinu času Miroslav Kalousek věnoval rozklíčování sporů mezi primátorem Hudečkem a Vávrou. „My jsme udělali desítky pokusů, aby toho nechali, a chtěli jsme je přesvědčit, že politická práce je práce v týmu. Ale protože toho nebyli schopni, tak si musí své spory řešit jako soukromé spory,“ řekl.

S Tůmou to prý nebylo úplně fér

To, že odešel Zdeněk Tůma, prý bylo pro Kalouska překvapením. Následně se proto od něj distancoval. Ve chvíli, kdy nezískal Tůma primátorský post, z politiky se stáhl, a Kalousek zpětně hodnotí, že nabízet ho před čtyřmi lety jako muže, který bude mít Prahu na triku, nebylo úplně fér.

A pak se Kalousek znovu vrátil k Hudečkovi. „Pan Hudeček měl pocit, že je nositelem jedné jediné pravdy a totéž si myslel pan Vávra. Pan Hudeček odejít nechtěl, ale Hudeček odejít musel, protože osočoval své kolegy v médiích. Tomáš Hudeček není dospělý člověk, což teď prokazuje každý svým prohlášením. Ale já mu přeju hodně zdraví a hodně úspěchů. Pokud najde schopnost akceptovat jiný názor, než je ten jeho, což se mu nikdy nepodařilo, tak se mu bude dařit."

TOP 09 půjde podle Kalouska do krajských voleb za dva roky jako jasně profilovaná konzervativní strana. Tím se strana liší např. i od Starostů a nezávislých, kteří prý nejsou ideově jasně ukotveni. TOP 09 si ale bude muset lépe vybírat lidi do čelních pozic. Budou to muset být lidé, kteří ponesou zodpovědnost v časech vítězství i porážky.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…