Kalousek se pořádně rozčílil kvůli odměnám pro úředníky

24.07.2016 21:45

Ministři koaliční vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), Andreje Babiše (ANO) a Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) rozdali v prvním pololetí letošního roku rekordní odměny svým podřízeným. Průměrně šlo o odměny v rozmezí 20 tisíc až 30 tisíc korun, ale ministr dopravy Dan Ťok za ANO byl podstatně štědřejší. Dostal se až na 55 tisíc. Naštval tím Miroslava Kalouska (TOP 09).

Kalousek se pořádně rozčílil kvůli odměnám pro úředníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek promlouvá k Andreji Babišovi

Členové vlády Bohuslava Sobotky byli v prvním pololetí ke svým podřízeným velmi štědří. Rozdali odměny v celkové hodnotě 280 milionů korun. Informuje o tom server Českého rozhlasu.

„Průměrná odměna za pololetí v jednom resortu je často mezi dvaceti tisíci a třiceti tisíci korunami. Na ministerstvu dopravy to ale bylo přes pětapadesát tisíc. Šéf resortu Dan Ťok za hnutí ANO argumentuje mimořádným pracovním nasazením svých podřízených. Úřad ale čelí kritice za to, že nestihne připravit tendr na vybírání mýta v Česku,“ připomíná server.

V minulosti média věnovala pozornost např. odměnám na Úřadu vlády. Za časů expremiéra Petra Nečase (ODS) byla kvůli nadstandardním odměnám často zmiňována jeho současná manželka a někdejší šéfka kabinetu Jana Nečasová – Nagyová. Aktuální informace ovšem ukazují, že se odměny na Úřadu vlády oproti minulosti snížily.

Za celkové odměny ve výši 280 milionů korun se na vládu pořádně rozčílil exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Vláda podle jeho názoru nepracovala o tolik líp, aby si zasloužila navýšení odměn. „Na druhou stranu, socialistu poznáte podle toho, že rozdává stále víc a víc do té doby, než mu dojdou ty cizí peníze, ze kterých rozdává,“ kritizuje výši odměn Kalousek.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…