Kalousek se poslanci KSČM neomluví. Prý by urazil ty, které komunističtí fízlové mlátili

17.09.2014 14:16

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se neomluví poslanci KSČM Zdeňkovi Ondráčkovi za to, že ho na plénu nazval „komunistickým fízlem". Verdikt mandátového a imunitního výboru, který o omluvě rozhodl, označil za hanbu stran vládní koalice, jež v něm mají většinu.

Kalousek se poslanci KSČM neomluví. Prý by urazil ty, které komunističtí fízlové mlátili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Toto rozhodnutí je jejich hanbou a já se na jejich hanbě podílet nebudu. Odvolal jsem se k Poslanecké sněmovně a samozřejmě se neomluvím," napsal v dnešním sdělení Kalousek. V něm Ondráčka označil také za „bývalou Jakešovu mlátičku z Palachova týdne". Sněmovna se bude záležitostí zabývat příští týden ve čtvrtek.

Výbor pokládá termín „komunistický fízl" za urážlivý a nevhodný. „Kdybych se omluvil, nevhodně bych tím urazil všechny ty, kterým komunističtí fízlové typu poslance Ondráčka ničili životy, mlátili je za jejich názory a rozháněli je vodními děly," dodal Kalousek.

Ondráček už po úterním zasedání rozhodnutí výboru přivítal. Poukazuje na to, že pod pojmem „fízl" je obecně vnímán pracovník nebo spolupracovník někdejší Státní bezpečnosti (StB), zatímco on působil u Veřejné bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…