Kalousek se rozčílil: Benda je k smíchu! Fiala jen přihlíží skutečným vládcům ODS

25.02.2016 20:30

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se velmi rozhněval na Marka Bendu (ODS). Tento poslanec občanských demokratů si prý celá léta hraje na přítele ostrova Tchajwanu, aby později jen přihlížel tomu, jak Prahu obestřela veliká hanba. Podle Kalouska za ni mohou Andrej Babiš (ANO), premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), Vojtěch Filip (KSČM) a Petr Fiala (ODS).

Kalousek se rozčílil: Benda je k smíchu! Fiala jen přihlíží skutečným vládcům ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novopečený předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Předsedové ANO, ČSSD, KSČM a ODS se podle šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska dopustili hanebného činu, když nijak nekritizovali počínání pražské primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Ta podpisem sblížila české hlavní město s komunistickým čínským Pekingem. Zastupitelé navíc do dohody prosadili článek, podle něhož je Tchajwan nedílnou součástí Číny. Podobná ustanovení se přitom objevují především ve smlouvách mezi státy, ne mezi městy.

„Při veškerém přátelství je mi k smíchu pan poslanec Marek Benda, který v parlamentu léta předstírá přátelství k Tchajwanu, aby pak přihlížel, jak jeho kolegové z pražské ODS hlasují pro předloženou nestoudnost. Upřímně lituji svého kolegu Petra Fialu, který se ze všech sil snaží vytvořit obraz ‚nové‘ ODS, aby pak trpně musel přihlížet, že o reálných činech jeho strany ve skutečnosti rozhodují Rittig, Hrdlička a Udženija,“ uvedl na tiskové konferenci Miroslav Kalousek.

TOP 09 si proto vyhrazuje právo tento článek nerespektovat a setkávat se s představiteli Tchajwanu, kdykoli o to ostrovní politici požádají.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…