Kalousek sestřelil Fischerovu práci: Řeči o ničem

02.09.2013 7:05

Ministr financí Jan Fischer v rozpočtu na rok 2014 počítá se schodkem 110 miliard. Poněkud nečekaně škrtá peníze v resortu dopravy, pravděpodobně počítá s menším objemem peněz z EU. Fischerův předchůdce Miroslav Kalousek k tomu poznamenává, že Fischerův návrh rozpočtu je jen takovým cvičením. Vláda vzešlá z předčasných voleb předělá návrh k obrazu svému. Informují o tom pondělní Lidové noviny.

Kalousek sestřelil Fischerovu práci: Řeči o ničem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Rozpočtem této vlády se nikdo nebude pravděpodobně seriózně zabývat. Je to jenom takové štábní cvičení a řeči o ničem,“ tepe Fischerův návrh rozpočtu na příští rok jeho předchůdce v úřadě Miroslav Kalousek (TOP 09). Ten se domnívá, že nová vláda bude mít na změny v rozpočtu času dost.

Nečasova vláda počítala původně se schodkem 105 miliard pro příští rok a totéž v letech 2015 i 2016. Fischer se hodlá zadlužovat výrazněji. Příští rok o 5 miliard a v dalších dvou letech o dalších 15 miliard korun oproti původnímu návrhu.

Nejvíce peněz obdrží Ministerstvo práce a sociálních věcí Františka Koníčka - přes půl bilionu korun. Většina této sumy však padne na výplatu důchodů a dalších dávek. Fischer v návrhu počítá také s tím, že Koníčkův resort obdrží více peněz z EU. Naproti tomu školství, životní prostředí či doprava si v přítoku evropských peněz pohorší. Konkrétně do resortu dopravy přiteče o sedm miliard méně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…