Kalousek to dramaticky rozjel ve sněmovně: Tohle je to nejnebezpečnější, co jsem tady kdy viděl

15.07.2014 15:25

V Poslanecké sněmovně se rozhoduje o novele zákona o státní službě, proti které výrazně vystupují ODS a TOP 09. Takový zákon je sice podle opozice potřeba, ale nesouhlasí s předloženým návrhem. Miroslav Kalousek ho dokonce označil za nejnebezpečnější věc, kterou viděl během dvaceti let, co je v politice.

Kalousek to dramaticky rozjel ve sněmovně: Tohle je to nejnebezpečnější, co jsem tady kdy viděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Nic nebezpečnějšího jsem za dvacet let, co jsem v politice, neviděl,“ řekl ve sněmovně první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Na jednu stranu uznává, že takový zákon je potřeba, ovšem v podobě, jakou navrhla koalice, prý hrozí „zabetonování“ jednotlivých pozic.

Podle Kalouska je alarmující, že takový zákon zásadním způsobem určí další řízení státu. Přitom už vznik návrhu je podle něj podivný. Nejprve vznikl komplexní pozměňující návrh, pak komplexní pozměňující návrh tohoto návrhu. „To s tím lednovým textem nemělo společného vůbec nic, dokonce ani název,“ hřímal ve sněmovně exministr financí. „Jedná se o třetí nový text,“ dodal.

Novela by podle koalice měla být účinná už od ledna příštího roku, to je podle Kalouska ale příliš brzy. „Už jen ten proces projednávání každému gramotnému napovídá, že to prostě nemůže být kvalitní zákon,“ varuje Kalousek. Během jednání ve sněmovně chce prý udělat vše pro to, aby se zákon neschválil v této „nebezpečné“ podobě. „Na to máme lidi i výcvik,“ uzavřel v nadsázce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…