Kalousek udělal show ve sněmovně. Napodoboval Babiše a dělal si z něj legraci

30.04.2015 14:41

Hned ve dvou svých vystoupeních na sněmovní půdě se předseda poslaneckého klubu Miroslav Kalousek ostře opřel do ministra financí Andreje Babiše. V jednom poukázal na výrazný střet zájmů, když Babiš jako zřizovatel sítě zdravotnických zařízení může z pozice své funkce získávat takové informace, jaké jeho konkurence získat nemůže. Kalousek oslovil Babiše dokonce napodobením jeho „českoslovenštiny“.

Kalousek udělal show ve sněmovně. Napodoboval Babiše a dělal si z něj legraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Kalousek upozornil na to, že Babiš podle něj „zřizuje síť zdravotnických zařízení“, která ministrovi financí patří. „A vy si opravdu neuvědomujete ten konflikt zájmů díky informacím, které vůči své konkurenci získáváte z pozice své funkce? Vy si to opravdu neuvědomujete?“ prohlásil bývalý ministr financí.

Naznačil, že Babiš by v konfliktu zájmů, ve kterém jako ministr financí je, měl být mnohem zdrženlivější vůči ostatním resortům. „Ale vy tam extendujete své zájmy o data, která logicky můžete využít ve svém soukromém byznysu,“ poukázal Kalousek. A dodal, že ať už jde o biopaliva nebo o zdravotnictví, tak začíná být více než zřejmé, že ve známém prohlášení Andreje Babiše, „že všeci kradnú“, tak pro Babiše prý není ten zásadní problém to slovo kradnú. „Že je pro vás zásadní problém to slovo všeci, lebo krasť chcem iba sam,“ dodal poslanec a první místopředseda TOP 09 Kalousek.

Celý projev poslance Miroslava Kalouska je ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…