Faltýnek: Kalousek útočí na kolegyni Jermanovou, protože mu zakázala alkohol

07.05.2014 19:30

Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek se v rozhovoru pro server Lidovky.cz důrazně zastal své kolegyně a místopředsedkyně sněmovny Jaroslavy Jermanové. Na jedné straně přiznává, že poslankyně dělá při řízení sněmovny chyby, ale nikdo učený z nebe nespadl. A proč na ni útočí exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)? Podle Faltýnka možná proto, že to byla právě Jermanová, kdo prosazoval zákaz pití alkoholu ve sněmovně.

Faltýnek: Kalousek útočí na kolegyni Jermanovou, protože mu zakázala alkohol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

Miroslav Kalousek poslankyni Jaroslavě Jermanové navrhl, aby se stala jen čestnou místopředsedkyní sněmovny. Vedl ho k tomu zmatek, k němuž došlo během zasedání sněmovny. Faltýnek prý ale s Kalouskem mluvil a prosil ho o shovívavost vůči své kolegyni. Dopadl však neslavně.

„S panem Kalouskem jsem mluvil a prosil jsem ho o několik věcí. První byla, aby zachoval určitou úctu k dámě, protože my ze staré školy jsme vychovaní maminkami, že se máme chovat slušně. Druhá věc - rozumím tomu, že může být naštvaný, protože paní Jermanová byla ta, která prosadila, že se ve sněmovně nemůže pít. A to asi někomu vadí. Na druhé straně je pravda, že se to všichni pořád učíme. My jsme v politice nebyli a myslím si, že učený z nebe nespadl. A vůči tomu musíme mít míru tolerance. Tím neříkám, že bylo všechno v pořádku. Kolegu Kalouska jsem poprosil, aby se choval vstřícně, bohužel to nemělo kladnou odezvu,“ postěžoval si Faltýnek.

Obratem k tomu dodal, že nikdo učený z nebe nespadl a ve sněmovně dnes sedí řada lidí, kteří dříve v politice nepůsobili a nemají zkušenost se sněmovními procedurami. Někdo se je naučí rychleji, jinému to trvá trochu déle.

Podle Faltýnka se nesmí zapomenout ani na to, že šum ve sněmovně zní bez ohledu na to, kdo jednání zrovna řídí. Poslance napomínají všichni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…