Kalousek v televizi: Šnajdr, Fuksa a Tluchoř měli úctyhodné životopisy

08.07.2013 23:07

Podle někoho šlo o korupci, když bývalí rebelové ODS zasedli v dozorčích radách státních firem. Miroslav Kalousek to však vidí jinak – na své posty byli jednoduše vybráni proto, že měli úctyhodné životopisy.

Kalousek v televizi: Šnajdr, Fuksa a Tluchoř měli úctyhodné životopisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

„Mé pochybnosti nad motivací zastupitelství v Olomouci spíše vzrůstají,“ uvedl v Událostech, komentářích na ČT Miroslav Kalousek. Na mysli měl nejnovější žádost o vydání Petra Nečase.

Jeho vydání obecně odmítají představitelé koaličních stran, například i Martin Kuba. Podle něj je potřeba rozlišit soudní moc a politiku, začínají totiž do sebe zasahovat. „Toto je pro budoucnost demokracie v České republice velice důležité,“ míní odstupující ministr průmyslu. „Soudní moc nemá být ta jediná, která nakonec rozhodne,“ dodal.

Opoziční strany však zájem policistů o Nečase vítají. Podle Aleny Gajdůškové (ČSSD) dává takový krok jasný signál veřejnosti, že před zákonem si jsme všichni rovni. Předseda KSČM Vojtěch Filip zase zmínil, že aby byli policisté úspěšní, musí přesně dokázat, za co měl Marek Šnajdr a ostatní bývalí poslanci dostat „trafiky“.

V souvislosti s tím se hovoří právě o Kalouskovi, který údajně „provedl“, co mu bylo zadáno Nečasem – tedy zajistil jim lukrativní posty. „Já jsem žádné uplatnění nezajišťoval, paní redaktorko,“ rozzlobil se, když se ho Daniela Drtinová ptala na tento problém.

Místa v dozorčích radách jim prý nabídl až po složení mandátu poslance, což dokládá, že nešlo o korupci. „Nebyl to žádný úplatek,“ ujišťuje Kalousek. „Nikdo neměl profesně kvalifikovanější životopis,“ dodal. Vypsat výběrová řízení na tyto posty prý není zvykem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…