Kalouska se na ČT zeptali na politické náměstky a začalo dusno. Můžeme to ukončit, hrozil

14.08.2014 19:47

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se ve čtvrtek pořádně rozčílil. Do varu ho dostal moderátor České televize Daniel Takáč, když mu naznačil, že by se jeho straně mohli při případném návratu do vlády hodit političtí náměstci na ministerstvech. Exministr financí se na něj za to prudce obořil a Takáčovu spekulaci označil za impertinenci, která překračuje práva moderátora.

Kalouska se na ČT zeptali na politické náměstky a začalo dusno. Můžeme to ukončit, hrozil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP 09

Miroslav Kalousek se měl pro Českou televizi v krátkém telefonickém rozhovoru vyjádřit k připravované novele služebního zákona, na jejímž znění se nedávno vláda dohodla s opozicí. V jejím rámci by měli na ministerstvech nově působit političtí náměstci. Tento „nápad“ má mnoho kritiků. Včera se do něj opřel i prezident Miloš Zeman. Političtí náměstci se nezamlouvají ani TOP 09, která na jejich přítomnost v novele zákona o státní službě přistoupila výměnou za zrušení generálního ředitelství.    

Moderátor České televize si však dovolil podotknout, že by se političtí náměstci přece jenom mohli v budoucnu straně Miroslava Kalouska hodit a že to tedy ze strany TOP 09 nebyl zase tak velký ústupek vůči vládní koalici. To si však naběhl. Na místopředsedu TOP 09 totiž jeho výrok zapůsobil jako červený hadr na býka.

„Byl to ústupek oproti jasně definovanému požadavku. A byl to ústupek proti požadavkům pánů Babiše, Sobotky a Bělobrádka. Pokud pánové změní svůj názor, tak my dohodu s nimi rádi upravíme, protože to byl náš požadavek. Vaši impertinenci jsem radši přeslechl. To už je spekulace, která myslím, přesahuje právo moderátora, pane redaktore,“ obul se do Takáče.

Když se mu moderátor snažil oponovat tím, že má právo ptát se, na co chce, rozdráždil se opoziční poslanec o to víc. Vyhrožoval dokonce předčasným ukončením rozhovoru. K tomu se nakonec neuchýlil, přesto bylo po zbytek interview znát na jeho hlase citelné rozčílení.

ZDE si můžete poslechnout Miroslava Kalouska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…