Kalouskovo vážné podezření: Za OKD je stále někde Bakala

10.04.2016 21:08

Společnost AHG se obrací na vládu a žádá po kabinetu miliardy, které mají pomoci krachující společnosti OKD. A na sociální síti Twitter se k tomu vyjádřili i předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula a exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Došlo na slova o vydírání, vládě a miliardáři Zdeňku Bakalovi.

Kalouskovo vážné podezření: Za OKD je stále někde Bakala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Situace je velmi vážná. Zítra s Janem Mládkem (ČSSD). Šéfové NWR chtějí po vládě 17 miliard. Zvláštní podnikatelský záměr,“ napsal Středula na sociální síti s odkazem na informace serveru iDnes.cz. Pokud někdo kupuje firmu, kupuje ji podle odborářského předáka pravděpodobně proto, aby do ní investoval. Jenže současní majitelé OKD to zřejmě vidí jinak.

Někdejší šéf státní kasy Kalousek má za to, že nejčistší cestou je konkurz. Jakákoli intervenci státu v soukromé společnosti jen zvýší potenciální korupčního rizika. Domnívá se navíc, že stávající majitelé v podstatě hodlají stát vydírat, protože je to výnosné. „Navíc nikde nemáte záruku, že za tím pořád není Bakala. Já bych řekl, že je a my bychom byli za hloupé kavky,“ napsal předseda TOP 09.

Středula Kalouska uklidňoval, že na vládní straně nevyjednávají žádné hloupé kavky. Proto se také majitelé tak moc snaží. Berou si dokonce za rukojmí horníky a jejich rodiny.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …