Kalouskovy žvásty uráží pracovité lidi, zuří textař Horáček

21.09.2012 7:10

Michalu Horáčkovi, známému textaři a hudebníkovi se ani za mák nelíbí výrok ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) o tom, že zlaté časy v Evropě skončily a my jsme je prožrali a proflákali. Koho tím pan Kalousek myslel, ptá se na sociální síti Facebook Horáček a poukazuje na to, že např. on i jeho žena pracují prakticky od nevidím do nevidím a nejsou sami. Ministr podle něj urazil slušné lidi.

Kalouskovy žvásty uráží pracovité lidi, zuří textař Horáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

"Mí kolegové jako zvukař Michal Pekárek nebo Vojta Dyk nebo Dodo Gombár pracují, až padají únavou, stejně jako editorka mých knih Daniela Iwashita. Když jdu nakoupit, vidím ženské, které sedí den co den hodiny za pokladnami, vidím řidiče autobusů, vidím lidi na stavbách, lékaře v extra službách v nemocnicích, znám lidi, co vstávají ke koním před pátou ráno," podotýká textař ve svém článku.

Podle sebe soudím tebe

Úspěšný podnikatel k tomu dodává, že jistě existují lidé, kteří se flákají a žijí např. z výhod sociálního státu, ale tento stát je hrazen z prostředků těch aktivních občanů - a toto přerozdělení bohatství mají na svědomí politici. Podle Horáčka je jedno, zda jde o politiky pravicové či levicové, protože toto rozlišení již dnes prakticky ztrácí smysl.

Podle textaře je také možné, že Kalousek soudí české flákače podle kolegů, které potkává na půdě parlamentu, jako je někdejší přední odborářský předák a dnes senátor Zdeněk Škromach (ČSSD). Politici se prý starají především o předražení státních zakázek, ale to ještě neznamená, že podobným způsobem funguje většina národa.

„Tenhle dnešní ministrův žvást není jen blbý. Je vůči stále ohromnému počtu slušných a pracovitých Čechů nesnesitelně drzý," končí Michal Horáček svůj fejeton.

Celý text Michala Horáčka tak, jak ho uveřejnil na Facebooku:

Tak nám pan Kalousek dneska vzkázal, že "zlaté časy v Evropě skončily; prožrali jsme to a proflákali."

Koho tím "my" myslel?
Už desítky let pracuju ve dne a hlavně v noci, o víkendech, o svátcích. Moje žena pracuje od rána do večera a ještě se stará o dcerku; nejednou si pak dá budík na tři ráno, aby mohla přemýšlet a kreslit. Můj tchán, profesor teoretické fyziky, pracuje nepřetržitě.

Mí kolegové jako zvukař Michal Pekárek nebo Vojta Dyk nebo Dodo Gombár pracují, až padají únavou, stejně jako editorka mých knih Daniela Iwashita. Když jdu nakoupit, vidím ženské, které sedí den co den hodiny za pokladnami, vidím řidiče autobusů, vidím lidi na stavbách, lékaře v extra službách v nemocnicích, znám lidi, co vstávají ke koním před pátou ráno...

Nepochybuji, že mnoho lidí se "fláká", ale kdo jim umožnil ten luxus flákat se a "přežírat" díky prostředkům, které vytvořili ti usilovní? Nebyl to snad právě profesionální politik - zprava i zleva, tohle rozdělení dávno ztratilo jakýkoli smysl - kdo si tak kupoval jejich hlasy?

Anebo, stejně jako já soudím podle lidí ve svém okolí, soudí tak i MK? Vidí pašáky jako pan Škromach, který jako bolševik, odborář a politik o práci nezavadil nikdy a vždycky jen heftoval lidi.Vidí celou tu vlastní povedenou partu, která se stará hlavně o přihrávky předražených státních zakázek na cokoli svým kumpánům. V tom případě se nedivím, že mluví o flákárně a přežranosti.Ale to ať mluví za sebe a za své, ne za mě a za mé.

Tenhle dnešní ministrův žvást není jen blbý, je vůči stále ohromnému počtu slušných a pracovitých Čechů nesnesitelně drzý.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …