Kam až to zajde? Hustí nám do dětí propagandu. Václav Klaus mladší a máslo na hlavě České televize

05.10.2018 21:53

V komentáři na Novinky.cz se Václav Klaus rozohnil proti České televizi. Prý cpe dětem propagandu už od útlého věku. „Asi chápete, že nejsem příznivcem současného vývoje západního světa. Přesto moje kritičnost má různou intenzitu. Vyšší, když se jedná o děti,“ uvádí Klaus své rozhořčení nad vysíláním České televize.

Kam až to zajde? Hustí nám do dětí propagandu. Václav Klaus mladší a máslo na hlavě České televize
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus mladší

Klaus mladší své uvažování zahajuje konstatováním, že v padesáti toho člověk už tolik nesvede a je s tím povětšinou smířen. Ale o to větší má pak zájem o své děti, pokud nějaké má. K napsání textu ho přiměl jeho nejmladší, pětiletý potomek. „Konkrétně jsem onehdá v záchvatu vzteku vypnul televizi, protože oni normálně hustěj do dětí propagandu už od tří let,“ napsal poslanec za ODS.

Anketa

Kdo se vám nejvíce líbil v předvolební superdebatě lídrů?

hlasovalo: 10539 lidí

Před Večerníčkem jsou totiž na dětském programu ČT Déčko zprávy pro děti, tzv. Zprávičky. „Nesmysl je to samo o sobě, ale kdyby to bylo ve stylu, že děti v Tanvaldu měly besídku a támhle zas soutěžili v atletice, nebo že se v zoo narodilo slůňátko – tak ještě budiž,“ myslí si Klaus mladší. Ale ve Zprávičkách je například, že Donald Trump odmítl pařížský protokol a ničí tak přírodu.

„Na to čučí nevinné čtyřleté dítě, proboha,“ soptil Klaus. „V následné pohádce bude mít zlý lišák i tu červenou trumpovskou čepici a hodný méďa tričko s nápisem Greenpeace?“ ptá se politik, kam až to zajde a zda si mají děti tyto věci spojit podprahově.

Potom Klaus spekuloval, že tyto zprávy se nevyrábějí lokálně, ale jsou snad přebírány z ciziny. Usuzuje tak z toho, že ve Zprávičkách byla dvouminutovka o tom, jak se děti v Palestně nemohou učit. „To je možná standard někde ve Francii,“ odhaduje Klaus mladší. Ale Česká republika má s Izraelem dobré vztahy.

„Polovina těch zpráv je podaná tak, že by člověk tu televizi rozštípal,“ svěřuje se politik. Že kvalita zpráv pro dospělé není o moc lepší, s tím se prý jako pamětník komunismu nějak srovnal. U dětí ho to „neskutečně štve“. Dále se Václav Klaus mladší rozčiloval, že kvalita dětské tvorby obecně jde dolů. Že se děti neučí o tom, že je nutné se nebát a vzdorovat zlu. „Štěstí je nádherné, ale velmi křehké. Při představě, že celý svět je jako pohádka, mě zamrazilo,“ dodal Klaus závěrem.

Část vysílání Zpráviček:

Celý komentář Václava Klause mladšího ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…