Kam se Sobotkou po volbách? V ČSSD prý plánují, že z něho udělají...

16.09.2017 8:59

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se před několika měsíci rozhodl, že nechce být již dále předsedou strany ani volebním lídrem. Jediné, co mu tak zůstalo, je post jedničky na kandidátce ČSSD v Jihomoravském kraji. Jak píše dnešní MF Dnes, spolustraníci nyní přemýšlejí, kde by se mohl Sobotka po volbách objevit.

Kam se Sobotkou po volbách? V ČSSD prý plánují, že z něho udělají...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Podle dvou na sobě nezávislých zdrojů deníku se o Sobotkovi tak po volbách spekuluje jako o předsedovi Poslanecké sněmovny, tuto funkci by pro něj jeho strana měla chtít. „Předseda Sněmovny by pro premiéra byla důstojná pozice,“ uvedl vlivný člen ČSSD. Současný předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček k tomu jen dodal, že u žádné takové diskuse nebyl a že není třeba nyní takové diskuse vést, neboť není jasné, jak dopadnou volby a následné hlasování ve Sněmovně. 

Například šéf STANu Petr Gazdík by se v tom případě přiklonil k Janu Hamáčkovi. „Třeba proto, že umí anglicky, má opravdu široký přehled a také určitý lidský přístup. V těch těžkých zahraničních jednáních nebo v reprezentaci hraje velkou roli osobní chemie a charizma, kterým pan premiér tolik neoplývá,“ zmínil Gazdík. 

A soupeři jsou i v hnutí ANO, kde by podle MF Dnes chtěl do vrcholné pozice poslanec a současný místopředseda Sněmovny Radek Vondráček, vrátit se podle všeho chce také Jaroslava Jermanová, která tento post již rovněž zastávala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…