Kam se poděli? Německo má další bolehlav kvůli uprchlíkům. Celkem vážný

29.08.2016 13:21

Německo se stává, s lehkou nadsázkou řečeno, novým bermudským trojúhelníkem. Také v zemi našeho souseda mizí bez příčiny tisíce lidí. Aspoň to platí pro téměř devět tisíc nezletilých uprchlíků, kteří se v letošním roce ztratili z dohledu úřadů.

Kam se poděli? Německo má další bolehlav kvůli uprchlíkům. Celkem vážný
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

Podle Spolkového kriminálního úřadu (BKA) je od začátku letošního roku nezvěstných 8991 dětských uprchlíků, kteří do Německa přišli bez doprovodu rodičů či dalších příbuzných. Tyto údaje se zvýšily od ledna, kdy se pohřešovalo 4749 nezletilých uprchlíků. Drtivá většina těchto dětí je ve věku mezi čtrnácti až sedmnácti lety, ovšem 867 je dokonce mladších třinácti let. Německé úřady otevřeně přiznávají, že o jejich osudu nemají žádné informace.

Prozatím se úřady utěšují tím, že přes hlášení z uprchlických center o nezvěstných dětech nemusí dojít vždy k nejhoršímu a děti se nestávají nutně oběťmi indoktrinace radikálních islamistů nebo zločineckých gangů. V mnoha případech se prý dětští uprchlíci jen „zatoulali“ ke svým příbuzným nebo přátelům, kteří žijí v jiných německých městech nebo evropských metropolích. „Je obtížné získat přesná čísla, protože mnozí dorazili bez dokladů,“ uvedl mluvčí BKA.

Celý text z britského deníku The Express najdete ZDE.

Jak připomíná britský deník The Express, letos v únoru odhadoval Europol, že po jejich příchodu do Evropy je pohřešováno nejméně deset tisíc nezletilých uprchlíků. „Nyní organizace Evropské unie, zabývající se prevencí a potíráním organizované trestné činnosti, odhaduje mnohem vyšší číslo. Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) zase varuje, že nezletilí uprchlíci bez doprovodu dospělých osob představují nejohroženější skupinu mezi uprchlíky,“ píše Daily Mail.

Nejčastěji se hovoří o působení radikálních islamistů a zločineckých gangů, které zneužívají tíživé situace mladých uprchlíků a zneužívají je pro páchání trestné činnosti či je pohlavně zneužívají. Většina pohřešovaných přišla do Německa z Afghánistánu, Sýrie, Somálska, Eritreje, Maroka a Alžírska. Zatímco v loňském roce dorazilo do Německa přes milion uprchlíků, letos očekávají příchod asi jedné třetiny z tohoto množství.

V Německu se však zdaleka neztrácejí pouze nezletilí, ale i dospělí uprchlíci. Na konci července letošního roku německé úřady zjistily, že z celkového počtu 1,1 milionů registrovaných uprchlíků se plných 130 000 nedostavilo do uprchlických center, kam byli posláni. Tyto informace získal z oficiálních zdrojů internetový server Breitbart a následně se hovořilo o tom, že by počet nezvěstných uprchlíků mohl dosáhnout až šesti set tisíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…