Kamberský z Lidovek hájí Babiše. Řekl blbost, ale na rozdíl od Zemana se omluvil

03.09.2016 7:09

Nad posledním kontroverzním výrokem ministra financí Andreje Babiše se v dnešních Lidových novinách zamýšlí jejich komentátor Petr Kamberský.

Kamberský z Lidovek hájí Babiše. Řekl blbost, ale na rozdíl od Zemana se omluvil
Foto: ČT24
Popisek: Andrej Babiš hovoří k rozpočtu

Připomíná, že nevymáchaná ústa má nejen Babiš, ale i Miloš Zeman. Od něj se ale Andrej Babiš zatím liší tím, že je ochoten se od svých plácanců distancovat – a po nátlaku ze všech stran se i omluvit.

Ludvík Hradilek je reportér s foťákem. Z návštěvy ministra financí ve Šluknovském výběžku pak Hradilek přinesl galerii s nenápadným názvem Ano, bude líp i ve Varnsdorfu. Čtenáři si však všimli obrázku číslo 31, kde fotografii rozhněvaného muže v elegantním obleku, obklopeného „prostým lidem“, provází citace: „Byly doby, kdy všichni Romové pracovali. To, co píšou v novinách ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam.“

U voličů Babišovi výrok neuškodil

Babiš naštěstí rychle poznal, že, mírně řečeno, přestřelil. Na svém profilu výrok nepopřel, ale pokusil se vysvětlit, co chtěl vlastně říci, že věty tak, jak je Hradilek prý „vytrhl z kontextu“, vytvářejí „výrok, který i mě vyděsil tím, jak je naprosto šílený“.

Kamberský připouští, že Babišovi by u jeho voličů věty „Bývávaly časy, kdy všichni Romové pracovali.“ jistě neuškodily. „Naopak. Anticiganismus před volbami vždycky funguje, Babiš není první ani poslední,“ píše Kamberský.

Chválí také to, že ve spolupráci s ministrem kultury Danielem Hermanem se snad konečně podařilo najít peníze na skutečné pietní místo tam, kde dnes smrdí vepřín. „Pro začátek by proto nevadilo, kdyby krom erárních peněz věnoval i nějaký ten obolus vlastní – třeba na podporu asistentů pedagogů, kteří ve vyloučených lokalitách pomáhají. Stačilo by miliony, o které na jaře slíbil navýšit rozpočet své nadace, poslat na správné místo,“ radí Kamberský Babišovi závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …