Kamberský z Lidovek se baví nad prezidentskou volbou. Nejlepší jsou prý ti exoti

08.07.2017 9:34

Komentátor Petr Kamberský se ve svém textu pro dnešní Lidové noviny zaměřil na nadcházející prezidentské volby. Nevšímal si však Miloše Zemana, Michala Horáčka ani Jiřího Drahoše, tedy favoritů přímé volby. Zaměřil se na méně známá jména.

Kamberský z Lidovek se baví nad prezidentskou volbou. Nejlepší jsou prý ti exoti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Pražský hrad z mostu přes Vltavu

Kamberský tak zmínil například Janu Yngland Hruškovou. Ženu, která se obává muslimů a hlásá, že nechce, aby se k nám šířil radikální islám. „Proto jsem zvedla hlavu,“ uvádí Yngland Hrušková. „Takže zatímco Miloš Zeman coby vítač migrantů a muslimofil chce roztáhnout radikální islám po celé zeměploše, navíc jistě touží oženit se s devítiletou a kamenovat nevěrnice, Jana Yngland Hrušková ‚zvedla hlavu‘ a Zemanovým plánům zabrání,“ poznamenal Kamberský s tím, že i takto vypadá báječná reality show Česko hledá prezidenta. 

„Někdy se i neexotické figury dostávají do zcela exotického kontextu, jako když se seriózní Vratislav Kulhánek objevuje coby kandidát strany ODA, kteroužto značku si zabral podnikatel Pavel Sehnal,“ zmínil Kamberský a povšiml si i strategického analytika a poradce Josefa Tomana. 

Zcela však pak podle něj utichl hlas podnikatele Igora Sládka, který varoval před třetí světovou válkou. 

„Bavit se vizitkami a citacemi pozoruhodných kandidátů lze takřka donekonečna a ještě lepší jsou jejich domácí videa. Leč krom demokratické legrace tu máme i jednu velmi vážnou zprávu. Hledáme-li důkaz, jak hluboká je krize našeho systému politických stran, pak se stačí podívat na kandidáty: není mezi nimi zatím ani jeden, jehož by navrhla některá z našich parlamentních stran či hnutí,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…