Kampaň Bakalových médií proti Rusku a Číně. Obeznámený Jiří Paroubek popsal, jak to funguje

16.12.2019 22:59

Bakalova média rozjela v minulých dnech kampaň proti Číně a Rusku, upozorňuje prostřednictvím svého komentáře bývalý premiér Jiří Paroubek. Do kampaně se mají zapojovat politici z pravice či senátoři Jiří Drahoš a Marek Hilšer. Nemá jít ovšem jen o ně, zejména šéf Bezpečnostní informační služby Michal Koudelka podle Paroubka „řádí a přitom perlí“. „Proč se vlastně Ruska bát? Proč zbrojit tak masivně, jak to chce Trump?“ táže se bývalý ministerský předseda a pouští se i do předsedy poslaneckého klubu Pirátů Jakuba Michálka. Pokud se bude jeho „stihomam Čínou a čínským Home Creditem stupňovat“, doporučuje mu „navštívit Modrou lagunu, známého psychiatra Jana Cimického“.

Kampaň Bakalových médií proti Rusku a Číně. Obeznámený Jiří Paroubek popsal, jak to funguje
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Anketa

Chcete, aby Mikuláš Minář vstoupil do politiky?

4%
96%
hlasovalo: 18306 lidí
Paroubek se podíval na jednotlivé příklady „kampaně proti Rusku a Číně“ a poukázal směrem na server Aktuálně.cz, kde ředitel Bezpečnostní informační služby Michal Koudelka nešetřil chválou na premiéra Andreje Babiše (ANO) za jeho prohlášení, že v Česku se nevyráběl jed novičok. A to navzdory vyjádření prezidenta Miloše Zemana, jenž se ke Koudelkově práci a k jeho zpravodajské instituci staví kriticky.

„Koudelka velmi komicky zdůvodňuje, proč se prý vlastně snaží Rusko šířit dezinformace, aby destabilizovalo státy uvnitř EU a NATO. Prý je tomu tak proto, že Rusko nemá dostatečnou ekonomickou sílu k tomu, aby si vytvořilo ‚odstrašující vojenský potenciál, který by mohl konkurovat obrovské síle jednotné Severoatlantické aliance‘. Ano, Koudelka má naprostou pravdu,“ píše Paroubek. Prý to dlouhé roky tvrdí i on sám. „S nějakými šedesáti miliardami dolarů, které dává každoročně na zbrojení, je na tom zhruba stejně jako Británie a o něco hůře nežli Francie,“ doplňuje.

„Takže proč se vlastně Ruska bát? Proč zbrojit tak masivně, jak to chce Trump?“ táže se dále. Podle něj Koudelka sám nevěří, že by jakákoliv dezinformační kampaň Ruska „zabrala natolik, aby byly ovlivněny výsledky voleb v jednotlivých státech EU a NATO tak, aby posílily pozici tzv. proruských kandidátů“. „Jsou to pohádky a pindy paní Mindy,“ hodnotí. Koudelkovi pak doporučuje práci „třeba knihovníka v Národní knihovně anebo kustoda v Národním technickém muzeu“. Prezident Miloš Zeman má mít v negativních vyjádřeních ohledně činnosti Koudelky pravdu.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Následně to od něj schytal předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. „Podle něj se chce P. Kellner ‚pokoutnými metodami za čínské peníze vměšovat do politiky‘. No, prostě hrůza... již v minulém týdnu jsem si všiml, že Bakalova média a také Piráti v dojemné shodě spustili protičínskou kampaň,“ píše bývalý premiér. Piráti podle něj chtějí těmito prohlášeními zakrýt spory v pražské koalici, a tak se podle něj Piráti připojili k „bakalovskému honu na čarodějnice, pardon, na Číňany“.

Paroubkovi se nelíbí ani návrh senátora Jiří Drahoše na zastavení inzerce některým médiím. „Když se zastaví financování, tak se zastaví i médium. A budeme tu mít zase jen tu jednu jedinou pravdu, protože ‚my‘, přátelé pravdy a lásky, peníze máme. A kdyby došly peníze soukromníkům, tak přece máme peníze daňových poplatníků v Českém rozhlase a v České televizi,“ varuje.

Michálek by podle něj měl „navštívit Modrou lagunu, známého psychiatra Jana Cimického, který mu snad dokáže v jeho duševním traumatu ulevit“.

Upozorňuje, že by se lidé, které jmenoval, měli zajímat, že Bakala „nejméně deset let používá jako svou PR agenturu firmu Bison & Rose“. „A stejně tak tato agentura radila, či dokonce ještě radí s PR generálnímu řediteli ČT Dvořákovi,“ upozornil. Zakladatelé této firmy měli podle něj úzce spolupracovat také s bývalým premiérem B. Sobotkou a bývalým ministrem vnitra M. Chovancem. „I to by asi bylo dobré prolustrovat,“ dodal.

„Budeme lustrovat postupně premiéra Babiše v jeho kauzách a pseudo kauzách, prezidenta za jeho údajně kladný vztah k novičoku. A budeme hledat nitky a další nitky, které budou ve fantazii politických magorů prokazovat krátká spojení kohosi s Číňany a Rusy. A zejména se zaměříme na ty, kteří si zachovali na česko-ruské a česko-čínské vztahy standardní, realistický pohled... tedy takový, jaký je obvyklý např. v Německu, Británii či Francii,“ píše Paroubek závěrem. Prý tady nejde „o ideologii, ale o byznys“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…