Kampaň v komunální politice děláte už od základní školy, vykládala v rádiu Veronika Žilková, zastupitelka za ANO

20.10.2014 18:44

Ačkoliv byla až na osmém místě kandidátky ANO, voliči herečku Veroniku Žilkovou vykřížkovali a ona tak usedne v zastupitelstvu městské části Praha-Suchdol. Do pořadu Dvacet minut Radiožurnálu si ji pozvala Karolína Koubová. Žilková odmítá, že by ANO chtělo prosazovat nějakou silovou politiku. S výsledky voleb je spokojená a chce pokračovat v práci se starostou z SOS Petrem Hejlem, který byl podle ní dobrý starosta.

Kampaň v komunální politice děláte už od základní školy, vykládala v rádiu Veronika Žilková, zastupitelka za ANO
Foto: Hnutí ANO
Popisek: Herečka Veronika Žilková s dalšími členy suchdolské organizace hnutí ANO

Známá herečka vyprávěla o tom, jak zakládala ANO v Suchdole, i o tom, jak podporovala kandidáty hnutí ANO do Senátu. Největší radost prý má z toho, že uspěl majitel textilky Juta, miliardář Jiří Hlavatý. Sama osobně podpořila v kampani i dalšího protagonistu ANO, ministra dopravy Antonína Prachaře. Jeho neúspěch nepovažuje za dramatický. „Víte, každý chce natočit oskarový film, ale ne každému se to podaří,“ uvedla Žilková.

„Já jsem zastupitel z komunální politiky a politiku na vysoké úrovni a kroky Andreje Babiše nehodlám komentovat,“ řekla Žilková, když byla tázána na Andreje Babiše a koalici na magistrátu.

Žilková poprvé vstoupila do komunální politiky v roce 1991, kdy byla v Suchdole rovněž zvolena. „Můj návrat do komunální politiky je proto, že se za ty roky nic nezměnilo,“ uvedla. Poukázala na to, že i tehdy bojovala proti stavbě pražského okruhu přes Suchdol.

Zabránit stavbě severní části pražského okruhu v této oblasti chce stále. „Už to ministr Prachař téměř zamítl, protože z ministerstva už bylo slyšet, že se přiklání k variantě, že okruh nepovede přes Suchdol,“ pochvalovala si nově zvolená zastupitelka.

Žilková: Budu v radě, nic víc Vám teď nemůžu říct

Podle Žilkové si ji lidé vybrali proto, že ji berou jako občana, který v Suchdole bydlí už 42 let. „V městské části začíná kampaň už na základní škole. Když se o vás ví, že někoho pustíte ve frontě na oběd nebo že mu pomůžete, když mu nejede auto, tak vás lidi berou jinak. Mě tu berou jako občana a že jsem někde v televizi, to opravdu nikdo nevnímá. Mě tady potkávají v teplákách, se psem, s dětmi,“ říká.

Neformální schůzka vítězů už prý v obci proběhla, ale před ustavující schůzí zastupitelstva všechny informace považuje za soukromé a nechtěla se k obsahu jednání vyjádřit. „Budu v radě, nic víc Vám teď nemůžu říct," uvedla.

S výsledky voleb je spokojena, současný starosta z SOS Petr Hejl je podle ní dobrým starostou a je ráda, že hlasy, které získalo ANO, nevzali právě jeho uskupení. „Chci, aby pokračovalo to dobré, co v Suchdole fungovalo,“ říká. „Hejl je dobrý starosta a jsem ráda, že uspěl. Pokud bych nekandidovala za ANO, tak bych ho také volila,“ dodala.

Do zastupitelstva původně nechtěla, funkce se však nevzdá

Přitom manželka ministra obrany, která ANO v Suchdole před několika měsíci zakládala, na úřad vůbec nechtěla. „Budu ráda, že se do zastupitelstva dostanou lidé, které jsem vybrala. Já nemám potřebu sedět na úřadě. Realizaci programu nechám na jiných,“ vysvětlovala Žilková před měsícem, proč se při sestavování kandidátky napsala až na osmé, tedy nevolitelné místo. Rozhodně to ale neznamená, že se teď funkce zastupitelky vzdá. „V žádném případě, protože takto rozhodli voliči. Je to pro mě obrovská čest.“

V Českém rozhlase také důrazně říkala, že nemá důvod jít do konfliktu s SOS „ Já jsem šla do komunální politiky, aby pokračovaly dobré vztahy, které v Suchdole panují,“ říká herečka a odmítá, že by ANO chtělo praktikovat nějakou silovou politiku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…