Kanada zavedla sankce proti dalším 14 povstalcům na Ukrajině

12.07.2014 8:41

Kanada zavedla sankce proti dalším 14 proruským představitelům na Ukrajině. Jde o hospodářské postihy i zákaz vstupu do Kanady, oznámil podle agentury AP v pátek kanadský ministr zahraničí John Baird. Rozšíření sankcí na další osoby dnes má oznámit také Evropská unie.

Kanada zavedla sankce proti dalším 14 povstalcům na Ukrajině
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jedna ze setnin Euromajdanu na nástupu

Mezi osobami, jichž se nové kanadské sankce týkají, je i Valerij Kaurov, samozvaný prezident takzvaného Novoruska, který vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina k vyslání vojsk na Ukrajinu. Novorusko je proruský termín pro oblast jihovýchodní Ukrajiny.

Baird rovněž vyzval Rusko, aby přestalo na Ukrajinu posílat zbraně a ozbrojence. Moskva by podle něj měla rovněž zastavit „buřičskou propagandistickou kampaň" proti Ukrajině. Šéf kanadské diplomacie dále Moskvu vyzval, aby stáhla své vojáky z blízkosti ukrajinských hranic.

Kanada naposledy rozšířila sankce vůči proruským představitelům na Ukrajině v červnu, kdy zahrnovaly 43 Rusů a 16 Ukrajinců.

Západ zavedl v uplynulých měsících sankce proti Rusku, zejména kvůli anexi Krymského poloostrova, ležícího na jihu Ukrajiny. Jde především o zákaz vstupu do země a zmrazení majetku pro desítky ruských politiků a podnikatelů či představitelů.

Také Evropská unie dnes má ve svém věstníku zveřejnit jména dalších jedenácti lidí, kterým kvůli ukrajinské krizi zmrazí majetek a zakáže vstup.

Kyjev se nyní snaží vojensky potlačit povstání proruských separatistických vzbouřenců na východní Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…