Kancléř Mynář koupil vilu, neřekl za kolik

05.01.2015 15:20

Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář si sobě a své těhotné přítelkyni nadělil pěkný dárek pod stromeček. Podle zjištění deníku Blesk zakoupil rozlehlou prvorepublikovou vilu v pražských Strašnicích. Kolik milionů na ni potřeboval, se však neví. Bulvární deník konstatuje, že na podobné nemovitosti je někdy třeba i desítek milionů korun.

Kancléř Mynář koupil vilu, neřekl za kolik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

Nic konkrétního o ceně nemovitosti však Mynář sdělit nechtěl. „To není podstatné, hradil jsem ji z peněz, které jsem si vydělal dávno předtím, než jsem se stal kancléřem,“ odpověděl Mynář na otázku Blesku ohledně ceny a financování celého domu. Podobně honosná sídla se v této oblasti dají pořídit za několik milionů, ale i za více než 20 milionů.

Blesk uvádí, že Mynář vilu koupil pro svou těhotnou přítelkyni, moderátorku ČT Alexandru Noskovou. Ale dříve, než ji budou užívat, prý projde několikaměsíční rekonstrukcí. „Jsme na začátku, musí se udělat projekt. Rád bych, aby se zachoval duch prvorepublikové vily. Nic nechceme uspěchat a je to i o penězích,“ řekl Mynář.

Dům se nachází ve vilové čtvrti Strašnic v ulici Slunečná. „Každý chlap má zasadit strom, postavit dům a zplodit syna nebo dceru,“ komentoval prý pro Blesk Mynář. On sám prý ale neví, jestli se vše stihne do června, kdy se má potomek narodit.

Dům stál 5,5 milionu, Mynář si nebral hypotéku

Během odpoledne došlo ke zpřesnění zpráv. Kancléř Vratislav Mynář podle serveru Aktuálně.cz koupil vilu za 5,5 milionu korun. Na prodeji nemovitosti se údajně podílel advokát Vít Široký, který zastupuje mimo jiné lobbistu Romana Janouška.

Pozemek, na kterém dvoupatrová vila stojí, má podle smlouvy 141 metrů čtverečních, kolem ní je zahrada o výměře 591 metrů čtverečních.

Server Aktuálně.cz uvedl, že hradní kancléř si na koupi domu nemusel brát hypotéku a zaplatil za něj jediným převodem na účet advokátní úschovny kanceláře, ve které Široký pracuje. Advokát transakci komentovat nechtěl: "Proč bych vám měl podávat nějaké informace o sobě? Jste normální? Tohle mi přijde naprosto absurdní," řekl Široký serveru.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…